search

Hjælp, jeg er hjemløs radiolytter!

100 FM er måske på vej til at lukke på grund af uoverensstemmelser mellem udbyder og Radio- TV-nævnet.

100 FM er måske på vej til at lukke på grund af uoverensstemmelser mellem udbyder og Radio- TV-nævnet. Jeg vil overhovedet ikke gå ind i den politiske hvepserede omkring, men blot sende en appel ud i cyber space i min egenskab af voksen radiolytter.

Det er mig en gåde, hvorfor jeg som relativ normal kvinde i min bedste alder ikke har en radio, som jeg kan være 100 procent loyal over for. Vi har i Danmark et kæmpe medieudbud – alt for mange tynde aviser, et utal af hjemmesider, men ikke en eneste radiostation, der kan opfylde et moderne, voksent menneskes behov. Ingen af de nuværende radiostationer giver mig som lytter, det jeg har brug for, nemlig 100 procent god musik, som man kan blive glad af, mens man sidder og keder sig i morgentrafikken – kombineret med 100 procent intelligent information. Jeg ved godt at sidstnævnte lyder som 100 FMs slogan, men det med det intelligente, kan de godt arbejde lidt mere på.

Jeg er formentlig ikke den eneste i min målgruppe af udearbejdende, midaldrende med teen-agebørn, der gerne vil informeres og underholdes samtidig. Som det er nu, skal jeg zappe frem og tilbage mellem P1 Morgen og 100 FM. På redaktionerne vil man formentlig konkludere, at jeg har knald i låget, fordi jeg spænder mellem to radioer, der ligger SÅ langt fra hinanden. Men sådan er mange mennesker nu indrettet. De fleste i min alder kan altså godt tåle både at høre glad popmusik og minuttet efter et interview om situationen i DR Congo. Regionalerne har denne cocktail af journalistik og underholdning om morgenen, men jeg vil altså hellere have P1s journalistik, der også dækker udlandet. P3 er jeg for længst vokset fra og da jeg ikke er på SU, får jeg ikke meget ud af P3-nyhedernes journalistiske prioritering og deres sproglige jonglørakrobatikkunst går mig bare på nerverne. Jeg vil have ren, voksen journalistik og derefter et stykke musik til at klare hjernen og fordøje det, jeg lige har hørt Afrika-eksperten sige.

Hvis jeg kender mine gamle kollegaer på P1 ret, så har musik sikkert på et eller andet tidspunkt været oppe at vende på et af udviklingsmøderne, men man har nok afvist idéen med argumentet ”det gør man bare ikke på P1”. På 100 FM end ikke diskuterer man at have journalistik om morgenen. Her vil man kun have 100 procent sjov, og det gør de nuværende morgenhyrder såmænd også meget godt. Problemet er blot, at når jeg har fået 1000 tomme kalorier hos 100 FM, så leder min samvittighed og nysgerrighed mig tilbage til P1 og jeg bliver dermed hverken tilfredsstillet på den ene eller den anden måde. Afbrudt samleg begge steder.

Som skrevet tidligere på denne blog havde jeg derfor store forventninger til Nova FM. Nu var der endelig en chance for, at jeg kunne få en radio, der var min – sådan som TV2 radio oprindeligt lovede. Men her er nyhederne for tynde, dårligt ”oplæst” og radioværtens ligegyldige kommentarer mellem den gode musik simpelthen for ligegyldige.

Så derfor denne appel. Hvis man skal kvæle alle forsøg på at lave radio uden for DR, er der så ikke bare EN radiokyndig redaktør, der som et modtræk samler alle os midaldrende ET sted i radioens prime time. Hvis I kun satser på at skabe loyalitet hos de unge, hvad gør I så, når de unge er blevet voksne?

Nova FM kunne begynde med at rykke Nyhedsministeriet ned om morgenen og tvinge den dygtige Thomas Qvortrup op kl. 5. Ikke for at genere ham, men for at jeg og andre kan få noget ud af hans intelligente, velafbalancerede program.

Kommentarer
0
Denne artikel er lukket for kommentarer.
keyboard_arrow_up
Tilbage til toppen