Nyhedsoverblik

data_usage
chevron_left
chevron_right
15:11 16.12.2021 Ritzau

Historisk mobbedom i Landsretten

Det er arbejdsgivers ansvar at sikre et ordentligt psykisk arbejdsmiljø. Det har Vestre Landsret i Viborg i dag slået fast, efter at den har stadfæstet byrettens dom, der gav 49-årige Heidi Nowakowski medhold i en retssag om mobning på arbejdspladsen.

Fra januar 2014 til sommeren samme år blev Heidi Nowakowski som social- og sundhedsassistent udsat for mobning af kolleger på det bosted, hun arbejdede. Og selv om ledelsen blev gjort opmærksom på problemet, blev det ikke stoppet.

Siden er mobningen af Heidi Nowakowski blevet anerkendt som arbejdsskade. En skade, som har kostet hende 95 procent af hendes erhvervsevne efter erstatningsansvarslovens regi.

I dommene er der lagt vægt på, at arbejdsgiveren ikke har gjort nok for at stoppe mobningen af Heidi Nowakowski. Derfor er regionen blevet dømt til at betale en erstatning på 2,3 millioner kroner.

Maria Melchiorsen, forbundssekretær i FOA, mener, at dagens dom har ’gigantisk stor’ betydning.

”Det viser med al tydelighed, at arbejdsgiver ikke bare kan lukke øjnene for mobning og ignorere problemerne, der er i det psykiske arbejdsmiljø. I dette tilfælde har mobningen ødelagt et liv. Det kan den ændrede retspraksis forhåbentlig gøre en ende på i fremtiden.”

SENESTE NYT

Flere nyheder