Nyhedsoverblik

data_usage
chevron_left
chevron_right
09:53 22.07.2022 Anna Sol Jørgensen

Historisk høje seertal til årets Tour de France

Historisk høje seertal til årets Tour de France

Danske Magnus Cort kørte sig til den prikkede bjergtrøje under tour-starten i Danmark. Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Der er intet som at sidde klinet til skærmen og se på voksne mænd, der træder hårdt i pedalerne, mens det danske sommervejr viser sig fra sin bedste side.

I hvert fald ikke, hvis man skal tro TV 2’s seertal for årets Tour de France. Seertallene når nemlig højder, der ikke er set siden 1997, hvor Bjarne Riis året forinden havde vundet løbet. Det skriver Politiken, der har fået udleveret TV 2’s foreløbige seertal.

Gennemsnitligt har over en halv million seere fulgt med på de første 16 etaper af løbet. Også andelen af dem, der ser live-tv, mens cykelløbet er blevet vist, er historisk høj.

71 procent af alle tv-seere, der har haft fjernsynet tændt under etaperne, har nemlig tunet tv’et ind på Tour de France. De seneste år har den andel ligget på 53 til 54 procent.

“Det er virkelig et stort Tour de France, og det hænger jo selvfølgelig sammen med, at danskerne klarer sig så godt,” siger TV2’s redaktør på Tour de France, Martin Høgstrup, til Politiken.

Starten i Danmark gjorde Tour de France-åbning til den seermæssigt største succes i Danmark, idet 830.000 danskere så med, og tallet steg bare de efterfølgende dage, hvor Magnus Cort kørte sig til prikkede bjergtrøje. På dag tre ved Sønderborg nåede seertallet op på lige knap 1,1 millioner.

SENESTE NYT

Flere nyheder