Historisk Berlinger-aftale

 For første gang nogensinde har danske freelancere fået en kollektiv aftale med et dagblad.

 

For første gang nogensinde har danske freelancere fået en kollektiv aftale med et dagblad.

Under trusler om konflikt indgik Berlingske Tidende og Berlingske Tidendes Medarbejderforening fredag en historisk aftale om videre-udnyttelsen af freelance-stof.

I hovedtræk går aftalen ud på, at freelanceren selv skal forhandle en pris, der dækker brugen af artiklen i Berlingske Tidende og på http://www.berlingske.dk./ Derudover har freelanceren krav på at få penge for at have sin artikel liggende i InfoMedias arkiv. Betalingen svarer til cirka halvdelen af de penge, Berlingske i 2003 budgetterer med at tjene på freelanceartikler, der er arkiveret i InfoMedia.

Aftalen er et-årig, og Berlingske Tidendes fællestillidsmand, Uffe Gardel, forventer, at aftalen om et års tid bliver indarbejdet i det samlede overenskomst-kompleks.

Fred Jacobsen, DJs næstformand, siger, at den historiske aftale bliver en løftestang i arbejdet med at indgå aftaler for freelancere tilknyttet de øvrige bladhuse.

Inden aftalen træder i kraft, skal den til en vejledende afstemning blandt Berlingske Tidendes freelancere. Derefter tager Journalistforbundets hovedbestyrelse endelig stilling til aftalen.

0 Kommentarer