Hey fuck! Historien gentager sig

Med baggrund i forfalskede og fordrejede beviser forsøger man at gennemtvinge en uoverskuelig krig – igen! De kritiske journalister ligger snorksovende og savler i deres tastaturer – igen!

Med baggrund i forfalskede og fordrejede beviser forsøger man at gennemtvinge en uoverskuelig krig – igen! De kritiske journalister ligger snorksovende og savler i deres tastaturer – igen!

De, der har hørt om Vyacheslav Danilenko bedes række hånden i vejret?
Okay, det var sgu ikke mange.
Faktisk kan de danske journalister og medier, der har nævnt ukraineren ved navn tælles på tre fingre: 
Politiken, websitet Udfordringen.dk – og mig selv, sagde hunden.
Og det bliver endnu værre: I Politiken og på Udfordringen.dk præsenteres Vyacheslav Danilenko som atomfysiker, atomforsker og atomekspert.
Det er han ikke.
Hvor mange her har hørt om, at USA, Israel og det internationale atomagentur IAEA er bekymret for, at Iran snart har en atombombe?
Woop! Der kom lidt flere hænder i vejret. Lad mig citere Ritzau:

”FN's atomvagthund, Det Internationale Atomenergiagentur (IAEA), offentliggjorde tirsdag en rapport om Irans omstridte atomprogram.
I rapporten skriver IAEA, at det "har alvorlige bekymringer, hvad angår mulige militære aspekter af Irans atomprogram". Agenturet har oplysninger som "indikerer, at Iran har udført aktiviteter, der er relevante i forbindelse med udviklingen af en atombombe".
De over 1000 sider med oplysninger, som IAEA har adgang til, peger i retning af, at Iran har arbejdet – eller muligvis fortsat arbejder – på "udviklingen af hjemmeudviklede atomvåben, herunder afprøvningen af enkeltdele".
IAEA har gennemgået "store mængde informationer" og finder oplysningerne "i det store hele troværdige".
Forud for 2003 skal disse aktiviteter have fundet sted som en del af et struktureret program, og IAEA's oplysninger antyder, at "nogle aktiviteter stadig finder sted".
Iran fastholder, at dets atomprogram udelukkende tjener fredelige formål, og affejer IAEA's nye rapport. Den bygger på forfalskede oplysninger, hævder styret i Teheran.”

Antallet af danske, landsdækkende medier, der har brugt spalteplads og egne kræfter på denne historie er, om ikke legio, så i hvert fald, nå ja… ni.
Fokus i de pågældende artikler er, at ”Iran står nøgen” efter IAEA’s afklædning, som en af aviserne skriver.
Kære journalist fra Ritzau. Det er ikke rigtigt, når du skriver, at ”FN's atomvagthund, Det Internationale Atomenergiagentur (IAEA), offentliggjorde tirsdag en rapport om Irans omstridte atomprogram.”
Rapporten skal først offentliggøres i næste uge. Den blev afleveret af IAEA til medlemslandenes regeringer den 8. november. Og den blev derefter, stort set med det samme, lækket til offentligheden.
Først blev den offentliggjort af Institute for Science and International Security: http://isis-online.org/uploads/isis-reports/documents/IAEA_Iran_8Nov2011.pdf
Få timer senere blev den offentliggjort af New York Times: http://graphics8.nytimes.com/packages/pdf/world/2011/IAEA-Nov-2011-Report-Iran.pdf?ref=world
De to digitale kopier af rapporten er nøjagtigt ens, udskrevet af forfatteren Glassb med PDFCreator Version 1.2.3 den 8. november 2011 klokken 17:20:59.
Alle journalister i hele verden kan altså hente rapporten fra IAEA hjem – og derefter begynde at verificere oplysningerne i rapporten.
Lad mig med det samme afsløre: Det ser skidt ud. Afsnit 44 i annexet omtaler “a foreign expert”, der har ”worked for much of his career with this technology in the nuclear weapon programme of the country of his origin.”
Der er tilstrækkeligt mange oplysninger tilgængeligt i rapporten til, at det er relativt enkelt at identificere denne centrale person, der ifølge IAEA dels har arbejdet hele sit liv med atomvåben, dels angiveligt har undervist iranske atomfysikere i, hvordan man konstruerer udløsermekanismer til atomvåben.
Manden hedder Vyacheslav Danilenko.
Det er ikke nogen kompliceret øvelse at få verificeret to ting:
For det første: Vyacheslav Danilenko er ikke atomfysiker og har ikke arbejdet med atomvåben hele sit liv.
For det andet: Vyacheslav Danilenkos og Irans forklaring på, hvad han har lavet i Iran er plausibel: Mandens kompetence er at udvikle nano-diamanter. Det er kunstigt producerede diamanter, der bl.a. anvendes som specialslibemiddel til krævende opgaver.
Forklaringen er plausibel. Det er ikke det samme, som at den er rigtig. Men den bør undersøges. Uanset hvad, så er det ikke længere et spørgsmål OM der er falske oplysninger i IAEA's rapport om atomtruslen fra Iran.
For det er der.
Det er et spørgsmål om, HVOR MANGE falske oplysninger der er i rapporten?
Og hvor mange RIGTIGE oplysninger?
Det er i høj grad et spørgsmål om HVORFOR der er falske oplysninger i IAEA's rapport?
Og det er et spørgsmål om, hvorfor det er tænketanken ISIS og New York Times, der – koordineret – kan offentliggøre rapporten?
Nå ja, for nu at træde i det: Den tidligere inspektør for IAEA, atomfysiker Robert Kelley kalder i et interview med Christian Science Monitor den nye rapport fra IAEA for: "Thin", "old news", "really quite stunning how little new information is in there", "real mish-mash", "amateurish analysis" Og "unprofessional".

http://www.csmonitor.com/World/Middle-East/2011/1109/Iran-nuclear-report-Why-it-may-not-be-a-game-changer-after-all

Men hvor er de danske medier henne? Hvorfor skal Ekstra Bladet og Information tilsyneladende – igen – være alene om at gå kritisk til en sag om løgnagtige og falske efterretninger, der helt evident skal bruges som grundlag for en krig?
Har hele flokken af danske medier intet lært af historien?
Det foregår lige nu. Vi har alle mulighed for at springe på vognen, dykke ned i tingene – mens de sker – og forsøge at gøre vores til at afdække hvad der er ved at ske.
Min egen private hypotese er, at hele Iran-atom-krisen ikke handler om, at Iran er på tærsklen til at have en bombe.
Det handler om, at vinduet for, hvornår Israel kan bombe Irans atomanlæg er ved at smække i.
Israel har brug for at flyve igennem det irakiske luftrum for at bombe Iran.
Den 31. december er USA ude af Irak.
Den 1. januar 2012 kan Israel ikke bombe Iran, for da er luftvejen til atomanlæggene spærret af den Iran-venlige irakiske regering og deres spritnye amerikanske F16-fly.
Men det er kun en hypotese. Den bør efterprøves ude i virkeligheden.

0 Kommentarer

data_usage
chevron_left
chevron_right