Nyhedsoverblik

data_usage
chevron_left
chevron_right
10:15 28.09.2023 Morten Bjerregaard

Heste-nettet bruges til at træne kunstig intelligens på dansk

Det sociale netværk Heste-nettet, som siden 1997 er blevet brugt af danskere til at diskutere alt mellem himmel og jord, bruges til at træne kunstig intelligens på dansk. Det skriver DR.

Historien stammer fra det amerikanske medie Bloomberg, der har opsnappet en detalje om Heste-nettet i en dansk forskningsartikel fra 2021.

Her fremgår det, at forskere fra blandt andet IT-Universitetet i København har lavet et datasæt, som kan bruges til at skabe en kunstig intelligens – en såkaldt sprogmodel – på dansk. Sådanne sprogmodeller kan blandt andet bruges til chatrobotter som ChatGPT.

I forskningsartiklen kommer det frem, at 22 procent af datasættet, som har navnet Danish Gigaword, er baseret på heste-nettet.dk.

”Der er mange meninger og mange forskellige folk, der skriver om alt muligt i en spontan stil. Og det gør det meget værdifuldt set fra et lingvistisk (sprogvidenskabeligt, red.) synspunkt,” siger Leon Derczynski, der er professor på IT-Universitetet i København og er en af dem, der står bag datasættet, til DR.

SENESTE NYT

Flere nyheder