Herning Folkeblad vil i samarbejde med Ritzau trykke QR-koder, som kan scannes med mobilen. Det betyder fx, at avisen kan omtale en retssag, der ikke er afgjort endnu. »Vi er stolte over at have førertrøjen på det her felt,« siger chefredaktøren
Herning Folkeblad kan i dag tilbyde et nyt produkt til kunderne – i tæt samspil med Ritzau.
De såkaldte QR-koder skal gøre det muligt at henvise i de trykte aviser til begivenheder, der ikke har fundet sted endnu. Ved at scanne koden kan læserne finde nyheden i seneste opdaterede version på nettet. Koderne skal også bruges til at tilbyde ekstra baggrund eller skæve vinkler på de historier, der trykkes i avisen.
I dag torsdag dropper projektet beta-skiltet. Ideen er undfanget i Herning. Her ville Herning Folkeblad give læserne mulighed for at få lidt længere udlandsnyheder, uden at de skulle ofre plads på det i avisens spalter.
»Vi supplerer det lokale stof med udlandsstof fra Ritzau i vores avis. Indlands- og udlandsstoffet er normalt overskrifter i korte sekvenser, så læserne får et overblik. Nogle gange er der historier, der burde få mere plads, men samtidig er vi en lokalavis, der ikke skal flytte sit fokus fra den lokale virkelighed. Derfor kom vi på den ide,« siger chefredaktør Alex Nielsen til journalisten.dk.
Kan henvise til historier, der ikke er sket
Herning Folkeblad tog kontakt til Ritzau, og de to mediehuse har udviklet modellen i fællesskab. I første omgang kommer den til at omfatte indlands- og udlandsstof.
»En stor del af vores læsere har en smartphone i dag, så de hurtigt kan scanne koden i avisen. Så kommer de for eksempel videre til en længere og perspektiverende historie på nettet. Det er set i lyset af, at vi alle er multimedie-mennesker og læser avis, hører radio og tjekker sms inden for de samme sekunder,« siger Alex Nielsen.
Han tilføjer, at ideen om at bringe historier, der endnu ikke er sket, også er oplagt.
»Det kan for eksempel være en retssag, der kører i Østrig. Vi er en eftermiddagsavis og har deadline klokken 11. Hvis der først er dom klokken 13, ligger dommen der jo, når avisen rammer folks postkasser. Så kan vi omtale det, og så kan læserne efter avisens deadline let gå ind og se resultatet.«
Lokalstoffet kan komme med senere
»Vi er stolte over at have førertrøjen på det her felt,« tilføjer chefredaktøren.
Hvis projektet bliver taget vel imod af læserne, vil Herning Folkeblad udvide det til andet end ind- og udlandsstoffet fra Ritzau.
»Om vi udvider det til bonusstof på lokalhistorier, afhænger af, hvordan læserne tager imod det. Det er klart, at hvis læserne bruger det – og det er jo forholdsvis let at aflæse – så vil vi fortsætte og udvikle ideen. Hvis ikke, så er der jo ingen, der samler på fiaskoer,« siger Alex Nielsen.
Ritzau er glade for projektet
Også hos Ritzau er de glade for samarbejdet – som nyhedsbureauet ifølge Alex Nielsen kan vælge at tilbyde videre til andre kunder.
»På Ritzau er vi glade for at kunne fjerne grænsen mellem papir- og mobillæsere, så læserne kan få endnu mere ud af både papirets og nettets fordele. Specielt muligheden for at trykke fremtidige nyheder er smart,« siger udviklingschef Kristoffer Gravgaard i en pressemeddelelse.
Projektet er udviklet i fællesskab mellem Ritzau og Herning Folkeblad. Alex Nielsen ønsker ikke at afsløre, hvad det har kostet.
0 Kommentarer
Du skal være logget ind med dit DJ-login for at kunne kommentere på artiklen.