Herning Folkeblad ramt af finanskrisen

To journalister er blevet fyret, og flere medarbejdere flyttes som følge af større spareplan. Markant nedgang i job-, bolig- og bilannoncer har gjort avisen sårbar.

To journalister er blevet fyret, og flere medarbejdere flyttes som følge af større spareplan. Markant nedgang i job-, bolig- og bilannoncer har gjort avisen sårbar.

Efter 14 dages hårde forhandlinger mellem ledelse og medarbejdere må journalisterne på Herning Folkeblad vinke farvel til to af deres kolleger. Finanskrisen har ramt folkebladet med ca. 35 menige journalister og omkring 10 chefer.

»Det lykkedes ikke rigtigt at ændre på situationen,« fortæller Henrik Øster-Jørgensen, stedfortræder for avisens tillidsrepræsentant, om de foregående 14 dages forhandlinger.

»Vi har arbejdet på at finde løsninger for at beholde de folk, men det har været svært. Og det har ikke gjort det nemmere, at de satte navne på med det samme,« siger han til Journalisten.dk.

Den ene af de fyrede har dog fået tilbudt et vikariat. Den anden får noget efteruddannelse.

Ud over de to fyrede medarbejdere rammes også en fast tilknyttet freelancer som følge af besparelserne, og derudover sker der en omplacering af en række medarbejdere, som fremover skal skrive til nettet.

»Det er tydeligt, at virksomheden er hårdt ramt af svigtende indtægter. Ledelsen ønsker derfor at gøre det her så hurtigt som muligt, for at det ikke skal blive værre senere. Spørgsmålet er så, om det stopper her – men det ved vi ikke noget om,« siger Henrik Øster-Jørgensen.

Han peger på, at bolig-, bil- og jobannoncerne hidtil har været de helt store indtægtskilder.

»Nedgangen er mere end markant. Boligmarkedet er gået helt i stå, så ejendomsmæglerne er helt på røven. Der er heller ingen, der køber biler. Og antallet af jobopslag er også reduceret markant. Det er helt klart noget, der rammer os.«

Ifølge Henrik Øster-Jørgensen har ledelsen optrådt ordentligt under de seneste ugers forhandlinger.

»Men vi er kede af, at der blev sat navne på de fyrede med det samme,« siger han.

Herning Folkeblad, der ejes af Herning Folkeblads Fond, driver desuden radiostationerne Midtjylland Guld FM, Hit FM og internetportalen Altomherning.dk. Historisk har avisen været tilknyttet partiet Venstre, men siden 1985 har avisen været partipolitisk uafhængig liberal.

Læs også: En bølge af fyringer.

0 Kommentarer