Nyhedsoverblik

data_usage
chevron_left
chevron_right
14:07 30.03.2023 Anna Sol Jørgensen

Journalister på Herning Folkeblad fortsætter arbejdsnedlæggelse

De redaktionelle medarbejdere på Herning Folkeblad fortsætter arbejdsnedlæggelsen, foreløbigt indtil i morgen klokken 12.

Det erfarer Journalisten, efter at medarbejderne har været samlet til møde klokken 12.

Arbejdet blev i første omgang nedlagt i går eftermiddag, hvor medarbejderforeningen sendte ledelsen en udtalelse i protest mod den nuværende sparerunde.

Medarbejderne fik i går at vide, hvordan de nye besparelser på Herning Folkeblad, der hører under Mediehusene Midtjylland, kommer til at ramme medarbejderne.

”Ledelsen har besluttet at fyre en mangeårig kollega, på trods af at medarbejderforeningerne i løbet af de 14 dages forhandlingstid fandt to kolleger, som ville fratræde frivilligt – svarende til de to udmeldte stillinger,” skriver medarbejderne i udtalelsen til ledelsen.

Derudover er medarbejderne frustrerede over igen at skulle igennem en fyringsrunde. Avisen hører under Mediehusene Midtjylland, der for godt en måned siden tog afsked med omkring 10 procent af de redaktionelle medarbejdere på tværs af de tre aviser Herning Folkeblad, Midtjyllands Avis i Silkeborg og Skive Folkeblad.

For 14 dage siden fik medarbejderne i koncernen så at vide, at der skulle spares igen på grund af den nye overenskomst mellem Danske Mediers Arbejdsgiverforeningen og Dansk Journalistforbund.

Overenskomsten giver lønstigninger på godt fire procent, mens ledelsen i Mediehusene Midtjylland kun havde budgetteret med lønstigninger på to procent.

SENESTE NYT

Flere nyheder