Her er vores største klikbaskere i 2014

Har du googlet Rudy Frederiksen? Har du læst om, hvordan det er at være freelancer i en skov ved Viborg? Og har du kunnet undgå at læse om Niels Lindvig? Her er de 10 artikler, som har fået flest klik af Journalistens læsere i årets løb

Mediefolk skal ofte høre for, at vi på nettet lefler for den laveste fællesnævner, jager klik og svælger i de gakkede historier. Men hvad klikker vi egentlig selv på?

Journalisten har set tilbage på 2014 og bringer her listen over, hvad der har været de største klikmagneter hos vores læsere.

Og det står klart, at den faglige konflikt i DR – der blandt andet blev fortalt gennem den fyrede DR-journalist Niels Lindvig – har været en af de største sager på journalisten.dk i år. Hele fire artikler på Top 10 handler om DR-striden.

Artiklen "Fyret Niels Lindvig nægter at blive væk fra DR" tager førstepladsen med over 25.000 klik. Samtidig har artiklen – måske på grund af det lange debatspor – en gennemsnitlig læsetid på over fem minutter.

Til sammenligning har læserne i gennemsnit viet 49 sekunder til artiklen "Her er Jelveds nye public service-udvalg". Den er årets tredjemest klikkede, men en af de artikler, I har brugt kortest tid på at læse i 2014.

To blogindlæg har fundet vej til listen, nummer 6 og nummer 9. Det ene – "Hey, det er da min grafik!" – handler endda om noget så tørt som ophavsret. Vi lover at følge op på historien om Michael Hammels nytårsgrafik, der i 2014 pludselig lå overalt på nettet uden aftale, i det nye år.

Og så er der nummer 10. "Hvad blev der af Rudy?" er en fire år gammel leder fra Journalisten. Dengang fortalte vi historien om tre personer, der havde været igennem mediernes vridemaskine – herunder chatkonsulenten Rudy Frederiksen. Selvom artiklen er fire år gammel, er den altså vores tiendemest klikkede artikel i år. Det kan blandt andet skyldes Google. Hvis vi ser på de læsere, der kommer til journalisten.dk ved at google et navn, så er "Rudy Frederiksen" det navn, der blev googlet mest i 2014.

Du kan læse eller genlæse alle artiklerne i Top 10 via linkene nedenfor:

 

TOP 10 – flest sidevisninger på journalisten.dk i 2014

  1. Fyret Niels Lindvig nægter at blive væk fra DR
  2. DR Sporten genoptager ikke arbejdet
  3. Her er Jelveds nye public service-udvalg
  4. Kilde kuppede P1 Morgen – protesterede over fyring af DR-journalist
  5. Kan man holde gang i karrieren fra en skov ved Viborg?
  6. Hey, det er da min grafik!
  7. Avisen.dk beklager rettelse: Natklub var ikke satire
  8. P1 Orientering nedlægger arbejdet i Lindvig-protest
  9. Breaking: Redaktører trækker sig
  10. Hvad blev der af Rudy?

0 Kommentarer