Nyhedsoverblik

data_usage
chevron_left
chevron_right
09:59 28.06.2022 Anna Sol Jørgensen

Her er vinderne af EU’s priser for modig journalistik

EU-Kommissionen har for 30. gang uddelt Lorenzo Natali Media-priserne, der hædrer journalisters mod til at belyse udfordringer for både planeten og de mennesker, der bor på den.

Dette års vinder af hovedprisen er Ritwika Mitra. Hun modtager prisen for sin historie om kvindelige voldtægtsofre, der er blevet gravide, efter at de er blevet solgt fra Sundarban i Den Bengalske Bugt. Historien kaster lys over, hvordan klimaforandringer påvirker menneskehandel, og blev bragt i The Wire Science.

Vânia Maia modtager Europa-prisen for historien ’En rejse ind i verden for udnyttede og usynlige immigranter’, der er udgivet i Visão.

”Arbejdet kaster lys over den udnyttelse, elendighed og de usikre forhold, som illegale migranter lever under i Europa. Arbejdernes lidelser i Odemira i Portugal er en lokal historie med universel resonans,” lyder det fra juryen,

Prisen til journalister, der er på vej frem, går til Rémi Carton og Paul Boyer for deres historie om livet som børneslaver i Haiti, der blotlægger, hvordan praktikken ’restavek’ fungerer. Praksissen handler om, at børn fra fattige familier bliver placeret som hushjælp under slavelignende forhold med misbrug i Haiti.

 

SENESTE NYT

Flere nyheder