Her er vinderne af årets Anders Bording-priser

Altinget.dk og Dagens Medicin løb med de to hovedpriser, da Anders Bording-priserne for et øjeblik siden blev uddelt på Københavns Rådhus. Se hvem de øvrige tre specialpriser gik til.

Altinget.dk og Dagens Medicin løb med de to hovedpriser, da Anders Bording-priserne for et øjeblik siden blev uddelt på Københavns Rådhus. Se hvem de øvrige tre specialpriser gik til.

10 år efter sin lancering er Altinget.dk for længst blevet et anerkendt medie i Danmark. Den uafhængige netavis om dansk politik har en af de største redaktioner på Christiansborg med omkring 30 ansatte, hvoraf 12 er journalsiter.

Og allerede i 2004 modtog Altinget.dk – som det første medie – den såkaldte eJour-prisen fra Danmarks Journalisthøjskole som påskønnelse af god internet-journalistik i Skandinavien.

I dag kunne Altinget.dk så fejre endnu en triumf, da Danske Specialmedier uddelte årets Anders Bording-priser på Københavns Rådhus. Websitet modtog således den såkaldte Anders Bording Mediepris for "et veludviklet nichekoncept, der alene lever af betaling for indhold på nettet, og som giver håb for andre om mulighederne i betalt indhold på nettet".

Dagens anden hovedpris – Ander Bording Journalistpris – gik til ugeavisen Dagens Medicin, der gennem en veldokumenteret artikelserie har givet "et nuanceret indblik og alternative vinkler på erfaringerne med kræftbehandling i udlandet".

Vinderne af de tre såkaldte Anders Bording-specialpriser blev også hædret.

Den digitale pris gik således til: Socialpædagogen…  "for med Facebook som omdrejningspunkt at skabe et debatforum på højt fagligt niveau med stor deltagelse og fin integration".

Prisen for grafisk design gik til Kommunen for løsning af en redesignopgave med stor kompleksitet og typografisk differentiering på et højt niveau såvel æstetisk som funktionelt.

Og Fotoprisen gik til Kåre Viemose, Samvirke, for en klassisk fotoreportage, der bæres suverænt af tilstedeværelse og overblik.

 

0 Kommentarer