Her er vinderen af bladtegnernes pris

Bladtegner Annette Carlsen vinder Danske Bladtegneres genoplivede hæderspris til en særlig dygtig kollega. »Hun har sine ben solidt plantet i de klassiske discipliner i vores fag, men har også formået at forny sig og være med på nye platforme,« lyder formand Lars Refns begrundelse 

Indtil for cirka 10 år siden uddelte Danske Bladtegnere hvert år en hæderspris til en dygtig kollega. Siden led prisen en stille død, men nu er den genoplivet og uddeles for første gang igen den 30. april.

Men allerede nu kan bladtegnernes formand Lars Refn løfte sløret for årets vinder af den såkaldte Pentel-pris. Prisen går til bladtegner Annette Carlsen, som i den anledning har tegnet et portræt af sig selv.


 Illustration: Annette Carlsen

»Vi lever jo i en tid, hvor der er sat store spørgsmålstegn ved, hvad vi kan og må som kunstnere. Der kommer vores fag som karikatur- og satiretegnere i spil, og der er det vigtigt, at vi med en så dygtig repræsentant for faget som Annette Carlsen holder fast i, at vi kan noget vigtigt,« siger Lars Refn.

Fagområdet redefineres

Bladtegnernes formand håber også, at genoplivningen af bladtegnernes pris til en god kollega kan være med til at udvikle faget. Det er nødvendigt i en tid, hvor bladtegnernes fagområde redefineres, mener han.

»Klassisk har Danske Bladtegnere været en forening, der organiserede tegnere på dagbladene. Det bevæger vi os selvfølgelig væk fra. I dag tegner vores medlemmer til fagblade, blogs, digitale medier, film og standup-arrangementer. Vi vil gerne gøre opmærksom på den bredde, der er i vores fag,« siger Lars Refn.

Netop i den sammenhæng er Annette Carlsen en god repræsentant for faget, mener han:

»Hun har sine ben solidt plantet i de klassiske discipliner i vores fag, men har også formået at forny sig og være med på nye platforme. Jeg vil vove at påstå, at hun er en af de allerbedste til den klassiske reportagetegning – men hun kan også noget, der gør sig rigtig godt på de digitale og levende medier.«

Det er noget værd

Annette Carlsen selv udtaler i en pressemeddelelse, at det er en stor ære, at kollegerne har valgt hende til at modtage prisen.

”Jeg synes, det er fint at give lidt opmærksomhed til faget. At man lige stopper op en gang og siger, at det er noget værd,” siger hun.

Danske Bladtegneres pris er indstiftet i et samarbejde med Miller Pen, der distribuerer Pentel-skriveredskaber og sponserer prisen. Prisen består af 5.000 kroner, et diplom og en gave fra Pentel. Den overrækkes til Annette Carlsen ved et arrangement i Grøften i Tivoli den 30. april. 

0 Kommentarer