Der gik ikke lang tid fra, at regeringen og Dansk Folkeparti præsenterede en politisk aftale om at skære DR's budget med 20 procent, før DR-medarbejdere reagerede på Twitter.
Vært på P3 Tony Scott skriver:
Nogle journalister vil gerne vælte politikere.
Nogle politikere vil gerne fyrer journalister. #medieforlig— Tony Scott (@TonyScottDK) 16. marts 2018
Chris Pedersen, vært på DR K, har denne udlægning:
Symbolpolitiken sejrede. Igen. #dkpol
— Chris Pedersen (@mrchrispedersen) 16. marts 2018
Udenrigskorrespondent i DR Matilde Kimer skriver:
En opløftende besked efter en række 80 timers arbejdsuger…
Licens er åbenbart noget, vi holder op med at give hinanden https://t.co/1Rym0BlY3z— Matilde Kimer (@matildekimer) 16. marts 2018
Reaktionen fra Abdel Aziz Mohmoud er:
I en tid hvor Disney, Netflix og Youtube bombarderer os med amerikansk indhold, er det “sjovt”, at man vil skære SÅ massivt på dansksproget radio, børne-tv, nyheder, drama osv., frem for at styrke medier, der samler og holder liv i et lille kultur og sprog-område.#dkmedier
— Abdel Aziz Mahmoud (@AbdelsTweet) 16. marts 2018
Mens sportsjournalisten Morten Hausborg blot konstaterer:
Jøsses…. #Medieforlig
— Morten Hausborg (@HausborgDR) 16. marts 2018
4 Kommentarer
Du skal være logget ind med dit DJ-login for at kunne kommentere på artiklen.
Hvilken festdag der må være på direktionsgangene i de halvstore danske mediehuse. Flere års kampagne mod DR bærer nu frugt. Så nu kan chefredaktørerne med de hemmelige lønninger bekræfte hinanden i, at det er DRs skyld, at de hvert år taber læsere. For det har naturligvis intet at gøre med den stadige nedskæring af kvaliteten i deres egne medier.
De har haft flere nyttige idioter til at hjælpe sig. Medlemmer af DJ og især politikerne, der nu endelig kan få hævn for "Borgen", "Krøniken" og "1864" og røde lejesvendei al almindelighed.
Samtidig fjernes licensen, så DR (og TV2?) i fremtiden vil være en af kasteboldene i finanslovsaftalerne. Politikerne bedyrer naturligvis, at de vil bevare "armslængde princippet", men at tro på det vil være helt ubegribeligt naivt. En dårlig omtale af en statsminister - eller endnu værre: Krtik af et støtteparti -i DR vil naturligvis koste ved kasse 1 det følgende år. Det vil føre til selvcensur - så sikkert som ammen i kirken.
Direktionerne i de danske bladhuse skal huske at nyde sejren. Når faldet af læsere fortsætter efter beskæringen af DR, har de mistet bedste forklaring på egen fiasko. Måske bliver der endnu en gang råd til fratrædelsesbonus på 16 millioner til den afgående direktør. Men det vil ikke vare evigt, for konkurrenten har aldrig været DR, men de store udenlandske udbydere af nyheder og underholdnning.
De danske politikere vil hurtigt opdage, at den der betaler musikken bestemmer, hvad der skal spilles - og det vil de så benytte sig af i kommendeforhandlinger om støtte til bladhusene. Så fejringen minder om gæssenes glæde ved Mortens Aften.
At DR har gjort opgaven nem for bladhuse og politikere ved at have en direktion og en bestyrelse, hvis evne til at forsvare institutionen har været omvendt proportional med deres arrogance, hører sørgeligt nok med til historien.
Der vil altid være kunder til et godt produkt, så derfor skal de arbejdsløse journalister bare ta’ fingeren ud, og komme i gang med at producere noget dansk radio eller TV, som er så godt, at det sælger sig selv.
Nu om stunder kræver det ikke 3 eller 4 millarder, at etablere og drive en landsdækkende TV eller radiokanal, det kan gøres for en beskeden investering, så alle kan være med, hvis de virkelig vil noget, det bliver bare ikke lige så mageligt og nemt, som det er at lukrere på en tvangsudskrevet medielicens.
Men der er jo fint plads til de private aktører. Problemet er bare, at de private aktører i høj grad er udenlandske aktører som Netflix, HBO osv., fordi de ganske enkelt leverer bedre indhold end de danske. Det ændrer færre penge til dansk indhold sgu ikke på - i hvert fald ikke i en positiv retning, hvis man gerne vil have mere af det i høj kvalitet.
Glimrende. DR er en gigant. Gad vide hvor mange europæiske lande hvor staten sidder så massivt på medierne? DR skal gentænke sin rolle og der bliver forhåbentlig plads til langt mere pluralisme med private aktører.