Her er Radio24syvs nye lyd

Radio24syv smider de gamle jingles ud og får en helt ny lyd på tirsdag. Journalisten har fået lov at løfte sløret for den allerede nu. Lyt med her. Og få svar på, hvorfor der er mikset morsekode ind i det nye beat

Radio24syv får på tirsdag en helt ny lyd. Jingles og introer bliver skiftet ud, og ifølge digital- og udsendelseschef Patrick Damsted er det en gennemgribende ændring af Radio24syv, der er undervejs.
Journalisten har fået lov at give dig et smuglyt, hvis du ikke kan vente til tirsdag. Du kan høre Radio24syvs nye nyhedsintro ved at klikke på Play herunder. Du kan også vælge at høre vejrintro, "top of hour" eller det fulde lydunivers.

Vi har også spurgt Patrick Bay Damsted, hvad det egentlig er, vi skal lytte efter.

Hvorfor er det her overhovedet vigtigt?

»Det er et skidegodt spørgsmål. Hvis man lige tænker over det, så virker det sikkert ligegyldigt, at en radio skifter lyd-design. Men i virkeligheden er det lige så vigtigt, som hvis en tv-station skifter grafik. Det er identiteten i den radiostation, og det siger en masse om selve sjælen og essensen. Det er ligesom at tage slips eller kjole på, man sender nogle signaler. Det er ørernes måde at finde rundt i radioen,« siger Patrick Bay Damsted.

Hvad er forskellen på det, I har nu, og det, I får?

»Vi vil gerne sende et signal om, at vi laver radio i en god kvalitet, at det er vigtigt, det vi siger. Det ville ikke passe ret godt med et heavy metal-lyddesign til en taleradio. Vi har også eksperimenteret lidt i retning af de kommercielle musikradioers lyd, men det er ikke sikkert, bukserne kan holde til det. Nu er vi tilbage ved noget, der lyder som en nyheds- og debatradio. Det bunder også i, at vi er blevet afklarede med, at det er det, vi er.«

Hvad skal vi lytte efter?

Du siger, at det nye design sender en masse signaler. Men hvad er det, man skal lægge mærke til i den nye lyd?

»Der ligger for eksempel en dobbelt hjerteslags-rytme, som vi stille og roligt har bevæget os over i. Den viser, at det her er nyheder, det er vigtigt. Når man er oppe i 115-120 beats i minuttet, så føler lytterne en fremdrift.«

»Vi har også lagt en slet skjult reference til det gamle FM-sendenet – det bip-bip, der er i lyden. Det starter med at bippe, og så – det er faktisk lidt en hemmelighed – ender den med at morse stationens navn,« tilføjer Patrick Bay Damsted.

Det bærende element i den nye lyd er, at tempoet og rytmen hele tiden skal drive radioen fremad. Derfor har Radio24syv afskaffet outro – lyd, der lægger ned efter et indslag.

»Det bærende i den nye lyd er rytmen, tempoet. Vi vil gerne lave en radiostation, der aldrig slutter. Derfor må vi heller aldrig have en lyd, der lukker. Op mod nyhederne åbner vi, og når nyhederne slutter, åbner vi det næste program Der er ingen outroer, kun introer.«

7 Kommentarer

Lisa Ahlqvist, Samfundspartiet Glostrup
22. MAJ 2013
PS: Ovenst om Radio 24/7
PS: Ovenst om Radio 24/7 sendtes ved en fejl, skal jeg dybt beklage og fuldfører derfor den manglende tekst:

Yderlige overtræder Fauli og chefen Menneskerettighederne Artikel 5 og 12, samt Handicapkonventionen Artikel 5, 15 og 17. Og, det er vel forventet, at alle danske medier overholder Menneskerettighederne og FNs Handicapkonvention?

Hvis ikke, er der et alvorligt problem med at protestere og underskrive, som jeg selv har gjort, mod Bødskovs nye Offentlighedslov,§§24, 27 og 29.

Men, jeg bifalder dit forslag om bedre udsendelser på 24/7.

Det tror jeg dog ikke de to førnævnte, kan leve op til. For ellers ville de ikke have sendt noget så lummert ud i æteren, som at sparke til en stakkels handicappet mand, som har rigeligt at slås med i forvejen.

Derfor er det klart ud af desperation, at Søren Fauli sparker til en svag person, som allerede ligger ned.

Det virker ikke som forbedring, men vidner mere om forherligelse af noget, som gik grueligt galt.

LISA AHLQVIST, GLOSTRUP
Lisa Ahlqvist, Samfundsppartiet Glostrup
22. MAJ 2013
Hej Kjeld, men det kommer
Hej Kjeld, men det kommer måske efter en lang pause, hvor de begge får rigeligt tid til alt.

Men Fauli og chefen? Nok er jeg optimist, men nogen der sender noget så underlødigt, altså at gøre plat og indskabsfuld nar for åbent tæppe af en handicappet tror jeg ikke på. De er uden for pædagogisk rækkevidde.

Er ikke helt klar over dine hensigter, men hvis du hentyder til, at det bare med at gå på jagt efter andre alvorligt syge og så gøre nar af dem ligeså. Så, det næste 24/7 show skal måske være med uhelbredelig cancersyge børn? For så vi så langt ude på overdrevet, at anstændigheden er ikke eksisterende.

Jeg mener heller ikke, at 24/7 er en radio baseret på kvalitet. Må dog indrømme, at nogle af nyhedsudsendelserne er interessante. Ellers er 24/7 intet andet end trivielradio, i højt gear.

Men måske var jeg bare faldet i søvn.

Yderligere overtræder Fauli og chefen
Kjeld ammundsen
22. MAJ 2013
Var det ikke beder at de blev
Var det ikke beder at de blev kendt på kvalitets radio!
Lisa Ahlqvist, Samfundspartiet Glostrup
21. MAJ 2013
En radiostation der som 24/7
En radiostation der som 24/7 lokker en lummer, flabet eller mentalt afbalanceret Søren Fauli til at groft chikanere en handicappet indringer i en Talk-back udsendelse har ingen berettigelse i et retssamfund. At en ubegavet Søren Fauili, i strid med Straffelovens §266b, stk 1 og stk 2, blot bliver ved og ved og ved at gentage, at denne indringer skulle sættes til at foretage sig noget nyttigt og se at gøre noget godt for samfundet, er helt uacceptabelt. Fordi det kunne denne nu meget oprevne mand, iflg hr Fauli, da sagtens

At man kan slippe ustraffet fra åbenlys diskrimination mod en handicappet for åben radio og samtidig svine de fleste andre handicappede til som ren fup, og at de bare trængte til at blive sat i arbejde. De var nemlig slet ikke handicappede, iflg Fauli. Ja, det er helt sygt.

I en genudsendelse fortalte denne gale Søren F. at det hele var arrangeret af hans chef, og helt seriøst

En radiostation financieret af skattepenge kan da slet ikke sende den slags syge propaganda, uden represalier. Selv en privat radio kunne ikke tillade sig det.

Derfor bør 24/7 få en ny ansvarlig ledelse, og slæbe både chef og Fauli i retten og idømt de 2 år i fængsel loven stipulerer. Og hvis denne sære Søren Fauli så kan bevise, han ikke er helt normal, kan han idømmes behandling på ubestemt tid.

Som handicappet kan jeg godt acceptere en gang sjov handicaphumour, men noget så sygt og ondskabsfuldt, og ikke det mindste humoristisk, som det knaldhætten Søren Fauli og chefen diskede op med, bør ende med en lang svedetur bag lukkede døre.
Jens Frandsen
18. MAJ 2013
Fed lyd. Vi skatteydere får
Fed lyd. Vi skatteydere får virkelig noget for pengene, når klassens frække dreng 247 bruger løs af vores penge i public servicens navn.

Flere