Her er Radio24syvs kulturflade

"AK 24syv" skal sende konfliktsøgende kulturjournalistik to timer om dagen på Radio24syv, og journalist René Fredensborg er med på holdet, erfarer Journalisten.dk. Hver lørdag sender kanalen om vin, og søndag om it og gadgets. Her er Radio24syvs kulturflade.

"AK 24syv" skal sende konfliktsøgende kulturjournalistik to timer om dagen på Radio24syv, og journalist René Fredensborg er med på holdet, erfarer Journalisten.dk. Hver lørdag sender kanalen om vin, og søndag om it og gadgets. Her er Radio24syvs kulturflade.

På næste tirsdag er det 1. november, og så går Danmarks nye public service-kanal Radio24syv i luften. Kanalen kommer blandt andet til at sende flere timers kulturjournalistik hver dag.

Det bliver blandt andet i kulturprogrammet AK24syv. I en pressemeddelelse i fredags præsenterede Radio24syv programmet sådan her:

»"AK 24syv" er kulturprogrammet, hvor den grundige analyse altid vinder over citatet, og the talk of the town over pligtstoffet. "AK 24syv" er et både debatskabende og konfliktsøgende program; det tager kulturen på sengen og gør den interessant, levende og vedkommende. Således er ingen køer hellige, når kulturredaktionens faste hold af skarpe værter styrer lytterne igennem kulturlandskabet.«

Ifølge Journalisten.dks oplysninger er journalist René Fredensborg en fast del af holdet bag "AK 24syv".

René Fredensborg er kendt for talrige gange at have lavet grænsesøgende journalistik – senest da han tog coke med en filmkonsulent og skrev en artikel om det til filmmagasinet Ekko bagefter.

René Fredensborg har de seneste par år været »on-off dagpenge«, som han selv siger det. Du kan læse mere om René Fredensborg i det seneste nummer af Journalisten – eller gå direkte til artiklen 'René imod systemet'.

Det bliver også en del af "AK 24syvs" koncept at overlade anmeldelser af aktuel dansk kultur til kulturprofiler fra andre lande.

Et andet koncept i Radio24syvs kulturflade er programmet "Den store roman". Her skal forskellige forfattere skrive bøger for åben mikrofon. En måned ad gangen indtager en forfatter programmet på alle hverdagsaftener og samarbejder med lytterne om sin næste roman. Forfatteren kan bede lytterne om alt fra ideer til research, det bestemmer han selv.

Første forfatter i "Den store roman" er Martin Kongstad, der åbner programmet på kanalens første dag.

Lørdag eftermiddag vil være i vinens tegn. Her har Weekendavisens vinanmelder Poul Pilgaard Johnsen programmet "Flaskens Ånd".

»"Når man drikker stor vin, kan man blive bragt gennem alle de grundlæggende eksistentielle følelser i tilværelsen. Fra det ypperste og det skønneste til det mest dystre og dunkle. Man kan komme i nærheden af det usigelige." Ordene er Poul Pilgaard Johnsens, og det er præcis dét, programmet søger, når der nok tales om, men i særdeleshed over, vin,« lyder programbeskrivelsen fra Radio24syv.

Hver søndag vil Radio24syv sende programmet "Elektronista", der sætter fokus på det digitale univers. Christiane Vejlø, it- og gadgetekspert, har gæster i studiet hver søndag, hvor hun taler om alt fra mobiltelefoner over gadgets til tablets.

Christiane Vejlø har bloggen Elektronista og arbejder med digitale løsninger i sit firma "But Why". Programmet kommer til at have gæster som et fast element.

Opdateret 13.06 

3 Kommentarer

Nels Sørensen
25. OKTOBER 2011
Re: Her er Radio24syvs kulturflade
Næh, det har jeg nu godt nok aldrig sagt … Eirik Ejersbo.
Erik Ejersbo
24. OKTOBER 2011
Re: Her er Radio24syvs kulturflade
Ja, det sagde du Niels Sørensen. 
Nels Sørensen
24. OKTOBER 2011
Re: Her er Radio24syvs kulturflade
AK24? Som i AK47? Hvor charmerende!

Og dette:

"konfliktsøgende program …"
"ingen køer [er] hellige …"
"skarpe værter …"
"kendt for […] grænsesøgende journalistik"


plus det faktum, at man har overtaget det – med rette – af DR skrottede program 'Top 179' (angiveligt fordi konceptet var for dårligt. Næh, det var programmet, som jeg havde den blandede fornøjelse at være vidne til, og ikke konceptet, der var for dårligt!), bekræfter mig blot i, at 24/7 absolut ingen ambitioner har om at prøve at tiltrække de fordybelses- og seriøsitetshungrende lyttere, som DR langsomt men sikkert udsulter.

Var der nogen, der sagde "Drengerøvs-radio"?