Her er Politikens spareplan

Mellem 10 og 20 stillinger skal nedlægges på Politiken, og avisen indfører strengt ansættelsesstop, fortæller ansv. chefredaktør Bo Lidegaard til journalisten.dk. Men det bliver ikke en fyringsrunde, slår han fast.

Mellem 10 og 20 stillinger skal nedlægges på Politiken, og avisen indfører strengt ansættelsesstop, fortæller ansv. chefredaktør Bo Lidegaard til journalisten.dk. Men det bliver ikke en fyringsrunde, slår han fast.

I går eftermiddag lagde Politikens ledelse en ny spareplan frem for medarbejderne.

Avisen skal i alt spare 10 millioner kroner, fortæller ansv. chefredaktør Bo Lidegaard til journalisten.dk.

Hvad blev meldt ud på mødet?

»På Politiken har vi grundlæggende en god og sund økonomi, men vi ser – ligesom andre – at indtægter på både bladsalg og især annoncer falder lidt. Det betyder, at vi også er nødt til at sikre, at vores omkostninger falder lidt.«

»Derfor har jeg lagt en spareplan frem for avisen, som blev præsenteret for medarbejderne i detaljer. Den betyder, at vi kommer til at indføre et meget fast ansættelsesstop for at reducere det samlede antal medarbejdere. Men uden at iværksætte en fyringsrunde,« siger Bo Lidegaard.

Mellem 10 og 20 stillinger nedlægges 

Vil eksisterende stillinger skulle nedlægges, for eksempel ved frivillige fratrædelser?

»Ja, der vil blive afviklet stillinger. Vi vil reducere det samlede antal stillinger mindst muligt.«

Er der meldt noget antal ud?

»Ja, vi snakker mellem 10 og 20, inklusive alle afdelinger – både de redaktionelle og de kommercielle.«

Bo Lidegaard afviser, at Politikens sparerunde er udtryk for, at avisen er presset på økonomien.

»Vi har en stærk økonomi, og det her er ikke udtryk for en krise. Men det er udtryk for, at vi selvfølgelig – som alle andre – er nødt til at tilpasse vores omkostninger til vores indtægter. Hvis vi ikke skal havne i en suppedas, så er vi nødt til at sikre, at når vores indtægter falder lidt, så falder omkostningerne også lidt.«

Driften beskæres med "en beskeden procent"

Hvad er næste skridt, er der for eksempel sat en deadline for spareplanen?

»Der er sådan set ikke noget næste skridt. Herfra har vi medarbejderes naturlige afgang og et ansættelsesstop. Det skulle meget gerne med tiden betyde, at vi kommer det antal stillinger ned, som vi er nødt til at komme ned.«

»Derudover vil vi reducere vores driftsomkostninger gradvist med en beskeden procent. Det vil vi tage stille og roligt og uden dramatik,« siger Bo Lidegaard.

Konkurrenten Berlingske Media søsatte i august mediehusets anden store sparerunde i år. Målet var at nedlægge 83 stillinger spredt over koncernens lokale og landsdækkende medier, og det har blandt andet betydet fyringer på Midtjyske Medier og Weekendavisen.

0 Kommentarer