Her er modtagerne af mediestøtten

Altinget.dk får 2,5 millioner kroner, avisen.dk 1,6 millioner kroner og dagens.dk 500.000 kroner i produktionsstøtte. Men Zetland får ingenting. Se hele listen over støttemodtagere her

Så er modtagerne af den nye produktionsstøtte på plads. Ifølge en liste over modtagerne lavet af Kulturstyrelsen torsdag får en række netmedier som ventet produktionsstøtte for første gang. Det gælder for eksempel altinget.dk og avisen.dk, men også netmedierne Den Korte Avis, dknyt, Kanal Frederikshavn og Kjerteminde Avis.

Modtagerne af de største beløb er imidlertid fortsat Kristeligt Dagblad og Dagladet Information, der får mere end 25 millioner kroner i støtte hver. De øvrige landsdækkende og regionale dagblade får typisk 17-19 millioner kroner. Efter omlægningen fra distributionsstøtte til produktionsstøtte får Danmarks mest læste avis, Metroxpress, kun knap 6 millioner kroner i tilskud. I 2013 fik Metroxpress omkring 20 millioner kroner.

Singleproducenterne på Zetland er til gengæld ikke med på liste, fordi Zetland ifølge Medienævnet ikke er et nyhedsmedie.

"Vi er let undrende, fordi det var vores klare forståelse, at Folketingets intention med loven bl.a. var at sikre kvalitetsjournalistik på nettet, og det er i al ydmyghed det, vi forsøger på," sagde ansv. chefredaktør Lea Korsgaard onsdag til Mediawatch.
Zetland vil klage over afgørelsen.

Listen over netmedier, der har søgt om produktionsstøtte uden at få det, tæller ifølge Mediawatch blandt andre: Bolius.dk, bureaubiz.dk, eurogamer.dk, fyens.dk og totallokal.dk

Se hele listen over støttemodtagere her