Her er modtagerne af mediestøtten

Altinget.dk får 2,5 millioner kroner, avisen.dk 1,6 millioner kroner og dagens.dk 500.000 kroner i produktionsstøtte. Men Zetland får ingenting. Se hele listen over støttemodtagere her

Så er modtagerne af den nye produktionsstøtte på plads. Ifølge en liste over modtagerne lavet af Kulturstyrelsen torsdag får en række netmedier som ventet produktionsstøtte for første gang. Det gælder for eksempel altinget.dk og avisen.dk, men også netmedierne Den Korte Avis, dknyt, Kanal Frederikshavn og Kjerteminde Avis.

Modtagerne af de største beløb er imidlertid fortsat Kristeligt Dagblad og Dagladet Information, der får mere end 25 millioner kroner i støtte hver. De øvrige landsdækkende og regionale dagblade får typisk 17-19 millioner kroner. Efter omlægningen fra distributionsstøtte til produktionsstøtte får Danmarks mest læste avis, Metroxpress, kun knap 6 millioner kroner i tilskud. I 2013 fik Metroxpress omkring 20 millioner kroner.

Singleproducenterne på Zetland er til gengæld ikke med på liste, fordi Zetland ifølge Medienævnet ikke er et nyhedsmedie.

"Vi er let undrende, fordi det var vores klare forståelse, at Folketingets intention med loven bl.a. var at sikre kvalitetsjournalistik på nettet, og det er i al ydmyghed det, vi forsøger på," sagde ansv. chefredaktør Lea Korsgaard onsdag til Mediawatch.
Zetland vil klage over afgørelsen.

Listen over netmedier, der har søgt om produktionsstøtte uden at få det, tæller ifølge Mediawatch blandt andre: Bolius.dk, bureaubiz.dk, eurogamer.dk, fyens.dk og totallokal.dk

Se hele listen over støttemodtagere her

4 Kommentarer

Henrik Larsen
10. APRIL 2014
Totallokal er et nyt netmedie
Totallokal er et nyt netmedie, der indtil videre ikke har fået mediestøtte.

Håber på den såkaldte innovationspulje i juni.
Fordi, det nu sådan, at virkeligheden er. Får man ikke hjælp fra, hvad politikene mener, er et medie, der er værd at støtte, er det vanskeligt at placere sig på markedet.

Vi har fået en del opmærksomhed. Er hver eneste gang fra statsstøttede journalister blevet mødt med spørgsmålet, hvordan skal det hænge sammen økonomisk?

Fair fundering.
Har hver gang repliceret til journalisten, at han/hun også skulle stille det samme spørgsmål til sin chef for et etableret medie, der i forvejen er begunstiget af mediestøtte.

Har ikke set den type historier endnu. Egentligt mærkeligt, når danske journalister på diverse uddannelser nidkært trænes i at være kritiske og opsnuse gode historier.

Tag DR med, hvad der er yderst relevant, og danske medier, der glæder sig over at være fri og uafhængige, modtager over fire milliarder kroner i statsstøtte hvert år.
Lars Andersson
10. APRIL 2014
Alt ved det gamle - hedder
Alt ved det gamle - hedder det
Lennart Brix
10. APRIL 2014
Mange journalistsjobs
Mange journalistsjobs afhænger af, at politikerne ønsker at bevilge de nødvendige penge. For slet ikke at tale om de tusidender, som er ansat via licensmidlerne på DR. Tiden hvor de danske journalister var uafhængige af politikerne, er definitivt forbi.
Lars Andersson
10. APRIL 2014
Alt ved gamle - det var så
Alt ved gamle - det var så den nye medielov.