Her er makkerparret der skal lede DR 2

Adam Holm og Michael Thouber er fredag præsenteret som nyt chefpar for det nye DR 2, der allerede har fået hårde ord med på vejen. Michael Thouber tror, at den nye strategi for kanalen betyder, at DR 2-ånden bevares.

Adam Holm og Michael Thouber er fredag præsenteret som nyt chefpar for det nye DR 2, der allerede har fået hårde ord med på vejen. Michael Thouber tror, at den nye strategi for kanalen betyder, at DR 2-ånden bevares.

For snart ni måneder siden forlod Arne Notkin posten som chef for DR 2. Siden da har Flemming Hedegaard været konstitueret kanalchef, da DR ikke havde besluttet sig for kanalens fremtidige identitet.

I dag præsenterer DR Adam Holm og Michael Thouber som det nye makkerpar, der skal stå i spidsen for DR 2, skriver DR i en pressemeddelelse.

Deres opgave bliver ifølge DR's mediedirektør, Gitte Rabøl, at tilføre kanalen »dynamik og puls«, der skal kendetegne det nye DR 2. DR.2 bliver en 24-timers samfundskanal, og der vil samtidig ske en markant styrkelse af kanalens aktualitets- og nyhedsprofil, fremgår det af planerne for det nye DR 2.

Dog understreger den nye chefduo, at DR 2 ikke blot skal fokusere på at sende de seneste nyheder, men også analysere, debattere og perspektivere dem.

»Vi har ikke bare et professionelt forhold til DR 2. Vi elsker DR 2 og vil gerne medvirke til at fastholde positionen som en både seværdig og uomgængelig tv-kanal. DR 2 står allerede stærkt i medieforbrugernes bevidsthed. Men nogle gange er det nødvendigt at forandre for at bevare. Og vi tror på, at den nye strategi for kanalen er den radikale forandring, der skal til for at bevare DR 2-ånden,« siger Michael Thouber.

I forbindelse med DR's omrokering besluttede DR's ledelse sig for at lukke DR HD og DR Update for i stedet at opprioritere nyheder og aktualitet på DR 2. Berlingske-chefen Lisbeth Knudsen kaldte planerne for det nye DR 2 en rodebutik og en sammensætning af breaking news og perspektiv,der er dømt til at gå galt.

"Det er en breaking news-kanal, men ikke så meget, at det gør noget. Kun de virkelig store breaking nyheder får plads, forstår man. Det skal være en kanal med mange faste nyhedsopdateringer, men også med dybde, perspektiv og faste magasinprogrammer. Et "flow" af den karakter er bare dømt til at ligne en seermæssig trafikulykke," skrev hun.

Adam Holm har i seks år været studievært på DR 2's Deadline, og medvirket i 'DR2 Global'. Han har tidligere blandt andet været debatredaktør på Dagbladet Politiken.

Michael Thouber kommer fra en stilling som kommunikationsrådgiver hos brand- og designbureauet e-Types, og har desuden fungeret som deltidsvært på Radio24syv. Han vender tilbage til DR, hvor han tidligere har været redaktør og radiovært i DR og medvirket i DR2-programmerne 'Smagsdommerne', 'Kulturkøbing' og 'Deadline'.

1 Kommentar

Hans Jørgen Nielsen
1. JULI 2012
Re: Her er makkerparret der skal lede DR 2

 Lisbeth Knudsen har helt ret, Det er intellektuelle åndsamøber uddannet på Københavns Universitet -- dette skandaleramte uddannelses-sted som sådan har fået sine standarder foirringet -- som nu i 24 timer i døgnet skal fortolke (tygge maden) for os, om hvad der sker i verden.

Disse ærke-københavneres udfoldelser er på forhånd dømt til at mislykkes. København er jo den mest derangerde provins vi haver i kongeriget,- især Københavnernes sprog er en tåkrummende oplevelse at udsætte sig for. Også deres hurtigsnak er helt uegnet i enhver formidlings-sammenhæng.

Dvs. at så snart de åbner munden annulerer de i virkeligheden enhver form for formidling. Så dansk TV udvikler sig ikke før Københavnerne er renset HELT ud.