Nyhedsoverblik

data_usage
chevron_left
chevron_right
15:22 12.05.2022 Kerstin Bruun-Hansen

Her er kvinden, der skal stå i spidsen for mediernes kamp mod tech-giganterne

Her er kvinden, der skal stå i spidsen for mediernes kamp mod tech-giganterne

Privat

De danske mediehuse skruer nu op for kampen for at indgå aftale med tech-giganterne om betaling for brug af den frie presses indhold.

Der sker ifølge en pressemeddelelse med udnævnelse af advokat Karen Rønde som administrerende direktør for mediernes forvaltningsorganisation, DPCMO. Hun tiltræder 1. juni.

DPCMO står for ’Danske Pressepublikationers Kollektive Forvaltningsorganisation’ og blev etableret sidste sommer, efter at Folketinget gav danske presseudgivere mulighed for at slå sig sammen i en nonprofit-forening og kollektivt forhandle aftaler på plads med tech-selskaberne.

Bag foreningen, som har Berlingske Medias koncernchef, Anders Krab-Johansen, som formand, står 97 procent af alle danske medier.

”Ansættelsen af Karen Rønde er udtryk for, at vi øger presset for at få aftalerne på plads. Hun har den nødvendige indsigt og energi til at lave aftaler på et helt nyt område, hvor modparten har modvilje til at indgå de lovpligtige aftaler,” siger Anders Krab-Johansen.

Selv udtaler Karen Rønde, at hun vil møde tech-giganterne med åbent sind i tiltro til, at der kan findes løsninger.

”Arbejdet er komplekst, men opgaven klar og vigtig, og med opbakning fra så mange danske udgivere vil vi lykkes,” udtaler hun.

SENESTE NYT

Flere nyheder