Her er Jelveds nye public service-udvalg

Kulturministeren har nu udpeget medlemmerne af det public service-udvalg, der skal sikre det danske public service-tilbud i fremtiden. Connie Hedegaard er formand for udvalget: ”Det er helt klart lettere at stille spørgsmålene end at komme med svarene”

Kulturminister Marianne Jelved har netop udpeget medlemmerne af det public service-udvalg, der skal afdække og komme med løsningsmuligheder på fremtidens public service-udfordringer.

Udvalget nedsættes som en del af medieaftalen for 2015 til 2018.

Med i udvalget sidder blandt andre en række tidligere DR- og TV 2-chefer: Tidligere DR-generaldirektør Christian Nissen, TV 2 Danmarks tidligere programchef Keld Reinicke og tidligere DR2-chef Mette Davidsen-Nielsen. Formand for public service-udvalget bliver tidligere EU-kommissær og tidligere chef for Radioavisen Connie Hedegaard, som skal lede udvalgets arbejde.

”Som formand for public service-udvalget skal hun (Connie Hedegaard, red.) sammen med udvalgets medlemmer give input til, hvordan vi skaber et stærkt public service-tilbud i en mediefremtid, hvor borgerne i mindre grad samles foran tv-skærmen, men tilbringer tid foran hver sin skærm,” forklarer kulturminister Marianne Jelved i en pressemeddelelse.

Ud over Connie Hedegaard består udvalget af mediefolk som blandt andet journalist Lasse Jensen, lektor i medievidenskab Henrik Søndergaard og tidligere generaldirektør i DR Christian Nissen.

Du kan se den fulde liste over udvalgets medlemmer nederst i artiklen.

Skal bringe folk sammen om at skabe udvikling

Public service-udvalgets arbejde går blandt andet ud på at finde løsningsmodeller, så de danske public service-medier fortsat kan levere indhold, der indgår som en del af danskernes mediebrug.

Udfordringen ligger i, at mediebrugerne i stigende grad selv vælger, hvad de vil se, og benytter sig af on-demand-indhold på nettet i stedet for traditionelt flow-tv.

Den opgave mener Marianne Jelved, at Connie Hedegaard er den helt rigtige til at stå i spidsen for.

”Hun er et vidende og indsigtsfuldt menneske med globalt udsyn. Hun kender medieverdenen indefra og har ved flere lejligheder vist, at hun formår at bringe folk sammen om at skabe en udvikling,” forklarer Marianne Jelved om valget af Connie Hedegaard.

Lettere med spørgsmål end svar

Ifølge Connie Hedegaard er der mange spørgsmål, der skal tages stilling til i udvalgets arbejde med public service-begrebet. Ikke mindst hvad begrebet dækker over og skal dække over i fremtiden.

”Det er helt klart lettere at stille spørgsmålene end at komme med svarene, men jeg glæder mig meget til sammen med udvalget at komme med nogle bud på, hvad public service meningsfyldt kan være og ikke mindst til at sætte forskellige bud til offentlig debat," siger Connie Hedegaard i pressemeddelelsen.

Udvalgets arbejde skal være afsluttet d. 1. januar 2017.

 

Public service-udvalgets medlemmer er:

Formand:

Connie Hedegaard – tidligere klimakommissær i EU (K)

Medlemmer:

Henrik Søndergaard – lektor i medievidenskab, Københavns Universitet.

Christian Nissen – uafhængig rådgiver og tidligere generaldirektør for DR.

Rasmus Kleis Nielsen – Research Fellow ved Reuters Institute for the Study of Journalism ved University of Oxford.

Mette Davidsen-Nielsen – Journalist, administrerende direktør for Dagbladet Information og tidligere chef for DR2.

Carsten Andreasen – Nordic Research Manager hos Google siden 2013.

Christiane Vejlø – direktør for medie- og konsulentvirksomheden Elektronista.

Rune Bech – Journalist og iværksætter. Driver virksomheden BechMedia og er medstifter af Netdoktor.dk

Lasse Jensen – Journalist. Stifter og indehaver af Jensen & Kompagni ApS.

Ole Mølgaard – Selvstændig medierådgiver. Bestyrelsesmedlem i Sveriges Radio, Radio 100 FM, Radio Klassisk og Radio Soft og bestyrelsesformand for DAB Danmark.

Keld Reinicke – Selvstændig rådgiver, tidligere programchef i TV 2 Danmark.

5 Kommentarer

Peter c madsen
17. DECEMBER 2014
Hvor er repræsentanten for de
Hvor er repræsentanten for de store lytter- og seerorga isationer - der repræsenterer de der betaler medielicensen
Håner nu kun på at de høringer der skal afholdes bliver spredt over hele landet - så alle får mulighed for at ytre sig
Kjeld Krageskov
17. DECEMBER 2014
I Guder - Pinlig
I Guder - Pinlig sammensætning af udvalget - ingen nytænkning overhovedet!
Alt ved det gamle, ingen udsigt til at vi licensbetalere (borgerne i dette land) når frem til at skulle/kunne betale meget mindre i licens - således at jeg (man) kunne vælge een avis til i stedet for DR`s overflødighedshorn af tilbud som findes gratis i æteren samt på de kommercielle kanaler!
DR`s budget burde halveres - det må vi så håbe en evt. ny regering vil tage fat på!
Det er urimeligt at vi borgere ikke kan vælge DR fra fx hvis vi får "jammed" vore apparater mv. således at disse ikke kan modt. DR`s frekvenser!

Pinlig mangel på nytænkning i udgangspunkt samt udvalgssammensætning!
De fleste gamle DR patrioter, hvordan fan´ skal det gi` ud af boksen tænkning og ideer?
Tine Kjær
16. DECEMBER 2014
Og hvorfor er der kun
Og hvorfor er der kun journalister og mediefolk repræsenteret? Undskyld men skal Public Service ikke være for hele folket? Hvad med at samle en gruppe der bedre afspejler dette? Hvor er de medlemmer der skal give et nyt indspark og være fortalere for et bredere og mere varierende programtilbud der indeholder mere end bare underholdning, men også kunst, kultur, politik, osv.
Anna Taws
16. DECEMBER 2014
Dejligt med en kvindelig
Dejligt med en kvindelig formand men det er bare ikke nok.
KUN 2 ud af 10 af medlemmerne er kvinder... Hold da op hvad er det sløjt.

Hvad er så definitionen af Public Service, om ikke lige mange mænd og kvinder, når den nu skal ‘afspejle bredden i produktion af kunst og kultur og give programtilbud, som reflekterer mangfoldigheden af kulturinteresser i det danske samfund.

Hvorfor er ikke det en lige repræsentation af mænd og kvinder?

Klaus Petersen
16. DECEMBER 2014
Public service?? måske man
Public service?? måske man skulle have valgt en person mere, gerne en MEGET yngre person, som kunne repræsentere det yngre segment? Der er jo kun (relativt) gamle mennesker i det "Public service," udvalg.. kedelig tendens..

Flere