Her er de nye fellows: Kurt Strand skal tilbage på skolebænken

Ti danskere, en brasilianer og en finne. Sådan ser næste års hold ud på Constructive Institute, hvor der er et par tunge navne fra den danske medieverden på listen

Når Kurt Strand til næste måned sender den sidste udgave af ’Mennesker og Medier’ med ham som vært, så kan han se frem til et år på skolebænken. Den kendte radiovært er nemlig en af de 12, der starter som fellow på Constructive Institute til august.

Sammen med de 11 andre får han i løbet af de 10 måneder 650.000 kroner til at blive klogere på den konstruktive journalistik, ligesom de har fri adgang til undervisning på Aarhus Universitet.

Holdet i år har en bred erfaring inden for både tv, radio, print og digital, og med dem har i alt 50 været en tur forbi instituttet i Aarhus.

Her er de 12 nye fellows

Kamilla Gamborg Isaksen

Har arbejdet som journalist på TV 2/Fyns ungdomsredaktion Bemærk.
Hun vil undersøge, hvordan nyhedsmedier fremadrettet kan gøre brug af konstruktiv journalistik på sociale medier, især i forhold til at nå ud til og engagere unge mediebrugere.

Jecaterina Mantsinen

Ansat på det finske nyhedsbureau STT i Helsinki. Vil undersøge, i hvilket omfang elementerne fra den konstruktive journalistik kan bringes i spil, når journalister dækker det særlige stofområde, som kriminalstoffet udgør.

Anja Thordal

Har arbejdet som radio- og tv-vært siden 1994 – de seneste 12 år som vært på DR P4 Østjylland. Vil undersøge, hvad folk i yderområderne i Østjylland anser for at være et godt liv, og om en radiostation kan være med til at give dem en stemme?

Jeppe Kyhne Knudsen

Videnskabsjournalist ved DR. Vil undersøge, hvordan vi journalister kan dække vigtige gennembrud i genetikkens verden uden at skabe frygt for de nye teknologier, såvel som ubegrundet håb.

Jesper Larsen

Har arbejdet som blandt andet medie-, presse- og kommunikationschef hos blandt andet DR og Berlingske. Vil undersøge, hvordan danske medier medvirker til at fastlåse billedet af beboere i sårbare boligområder og såkaldte ghettoer, og forsøge at beskrive en farbar og forhåbentlig journalistisk konstruktiv vej frem.

Simone Terndrup

Journalist på TV 2 Nyhederne. Vil undersøge, hvordan mediedækningen af ældreplejen påvirker befolkningens opfattelse af social- og sundhedsmedarbejdere og rekrutteringen på området.

Kristoffer Frøkjær

Videnskabsjournalist gennem mere end 20 år på blandt andet DR P1, Videnskab.dk og Sciencereport.dk. Vil undersøge, hvordan videnskabelige undersøgelser og fakta, med udgangspunkt i klimaproblematikken, bedst knytter an til den konstruktive journalistik, så graden af informeret stillingtagen i samfundet højnes.

Kurt Strand

Vært og producer på en lang række radio- og tv-programmer i mere end 35 år. Vil undersøge nye muligheder for offentlige debatter; mindre fokus på konflikter og grøftegravning, mere fokus på dialoger og løsninger.

Kenneth Lund

Debatredaktør på Politiken. Vil undersøge, hvordan etablerede medier får flere unge mennesker til at blande sig i debatten om fremtidens jobmarked.

Bettina Szücs

Journalist på TV 2 Nyhedernes indlandsredaktion. Vil undersøge, hvordan vores mentale sundhed er udfordret, og hvordan den konstruktive journalistik kan bidrage til at give en mere nuanceret dækning af emnet.

Bjarke Calvin

Iværksætter og journalist med fokus på at udvikle nye medier. Vil undersøge, hvordan brugen af personlige data på steder som sociale medier og online spil influerer på vores digitale sundhed, og vil kortlægge løsninger, der gør vores digitale liv sundere.

Beatriz Miranda

Brasiliansk freelancer fra Rio de Janeiro, der dækker kultur, kunst og sociale forhold. Vil undersøge, hvordan den stereotype fortælling om Brasiliens kultur kan ændres i både brasilianske og internationale medier.

0 Kommentarer