Her er de nominerede til Kristian Dahls Mindelegat 2012

Puk Damsgaard Andersen, Kasper Krogh og Tom Carstensen er blandt de 10 nominerede journalister og journalist-teams til dette års Kristian Dahls Mindelegat. Se den komplette liste her.

Puk Damsgaard Andersen, Kasper Krogh og Tom Carstensen er blandt de 10 nominerede journalister og journalist-teams til dette års Kristian Dahls Mindelegat. Se den komplette liste her.

Det var Dorthe Bach fra Børsen, der sidste år modtog den ærefulde pris fra Journalistforbundets Kreds 1. Dengang for en række kritiske artikler, der viste konsekvenserne af det nye tinglysningssystem for både almindelige husejere og virksomheder.

Hvem der i år løber af med prisen, som også omtales som mini-Cavling, er endnu fuldstændig åbent.

Foreløbig har Kreds 1, der udgør Hovedstadsområdet og Bornholm, sat navn på de ti journalister og journalist-teams, der med såkaldt 'lødig journalistik har øget interessen for et stofområde'.

Og de nominerede er….:

 • Kasper Krogh, Berlingske Tidende
  For hans undersøgende journalistik på Berlingske Tidende. Hans arbejde er altid vedholdende, vedkommende og læseværdigt. Han har trods sin unge alder gennem flere år været den faste hjørnesten i gravegruppen på Berlingske Tidende. I 2011 som del af det team, der lavede artikelserien "Skadestuen", hvori journalisterne påviste, at ventetider på landets skadestuer på op til et halvt døgn ikke er usædvanlige, at flere på patienter har fået varige men på grund af ventetiden.
 • Puk Damsgaard Andersen, Mellemøstkorrespondent for DR
  For hendes altid lødige og nuancerede dækning af Pakistan og Afghanistan. Og fordi hun besidder en enorm ihærdighed, mod og masser af fortællelyst.
 • Louise Witt Hansen, DR P1
  Fordi hun med sine radiomontager komme tæt på mennesker og miljøer, som ellers sjældent får plads i medierne. Og hun gør det med
  stor forståelse for radioens helt specielle formsprog, hvor også lyd og musik er væsentlige elementer for historiefortællingen.
 • Andreas Marckmann Andreassen, freelance
  Fordi han med sin store viden om EU har været med til at give både borgere og andre journalister mere indsigt i EU og dermed øge interessen for sit stofområde. Men også fordi han med sin bog 'Håndbog i EU for journalister' har været med til at åbne de tunge døre til stofområdet for sine kolleger.
 • Morten Halskov, Fagbladet 3F
  For blandt andet afsløringerne i Fagbladet 3F af kviksølvforgiftningen på termometerfabrikken Kamstrup og afdækningen af, hvordan en række af landets kommuner har hyret private firmaer til ulovligt at behandle sager om sygedagpenge.
 • Klaus Buster Jensen, Fagbladet 3F
  For en lang række artikler om udenlandske arbejderes vilkår i Danmark. I artiklerne påviser Klaus Buster Jensen, at nogle udlændinge i Danmark arbejder til en markant lavere løn end danske lønmodtagere. Deres arbejde er farligere, og de bliver oftere snydt. Politikernes love, fagforeningernes lønaftaler og almindelig sund moral er ofte sat ud af kraft.
 • Tom Carstensen, freelance
  For sit store engagement og lyst til at skabe fokus på højreradikalismen og fodboldfankulturen i Danmark og i resten af verden.
  Et engagement som giver læsere, lytter og seere et indblik i en verden de fleste kun hører om sporadisk, men som han, via sit årelange arbejde i miljøet, er kommet bag facaden på.
 • Mads Ellesøe, DR
  For sit arbejde som dokumentarist, hvor han i 2011 har lavet dokumentaren "Isolation, Straf & Ydmygelse – historier fra et opholdssted", og radio-dokumentaren om fattige blomsterarbejdere i Kenya. Sidstnævnte er lavet sammen med kollegaen Jeppe Villadsen.
 • Kasper Vedsmand, B.T.
  For en række velskrevne og velresearchede artikelserier i B.T. Blandt andre artikelserien om den polske prostituerede Johanna, der giver et sjældent indblik i de udenlandske prostitueredes egentlige vilkår i Danmark. Men også for artikelserien fra 2011 om de danske soldater, der i Kroatien i 1995 undlod at forhindre drabet på ni handicappede serbere, på trods af, at forudsætningerne var til stede.
 • Jens Peter Kildevang og Morten Frich, freelance og Berlingske Tidende
  For afdækningen af de massive problemer med arbejdsforholdene hos LM Wind Power, der er en af verdens førende vindmøllevingeproducenter med fabrikker i Danmark, Spanien, USA, Kina og Indien. Når vindmøllevingerne støbes, bliver de ansatte syge af styren, kaldet den gule gift. Gennem 40 år har virksomheden sat medarbejdernes helbred over styr trods påbud fra myndighederne om, at arbejdsmiljøet skulle bringes i orden.

Vinderen af Kristian Dahls Mindelegat 2012 udpeges torsdag den 15. marts, hvor udvalget mødes klokken 9 til 12. Herefter får videren straks besked.

Selve prisen er på 15.000 kroner og overrækkes ved en reception den 29. marts.

Kristian Dahls Mindelegat uddeles hvert år til en yngre journalist fra Journalistforbundets Kreds 1.

0 Kommentarer