Her er de nominerede til FUJ-priserne

Juryen for årets FUJ-priser har fundet 13 nominerede ud af 53 indstillede projekter. Prisen uddeles til DJ's fagfestival den 9. november (Opdateret 10.31: Juryformand forklarer, at ingen er nomineret i kategorien "magasin")

De nominerede til årets FUJ-priser er nu fundet. I alt er er der 13 nominerede i fem forskellige kategorier. Nomineringerne er fundet ud af i alt 53 indstillede projekter, hvor avis- og web-kategorierne var topscorere med henholdsvis 18 og 12 indstillede.

FUJ står for Foreningen for Undersøgende Journalistik og for at blive nomineret skal man ikke bare have en god historie. Selve arbejdet med historien skal være ekstraordinært godt, skriver foreningen på sin hjemmeside:

”Det er således ikke nok at have gode kilder, skrivetalent eller ihærdighed. Modtagere af FUJ-prisen belønnes først og fremmest for at grave grundigere, mere konsekvent eller mere kreativt end de fleste og for at lægge ny og væsentlig viden frem for offentligheden.”

Priserne uddeles søndag aften den 9. november til DJ's fagfestival. Juryen, som har udpeget de nominerede, er Christian Jensen fra Information, som er formand, Tanja Nyrup Madsen fra DR, Morten Frich fra Berlingske, Kim Hundevadt fra JP/Politikens Forlagshus, Mark Ørsten fra Roskilde Universitet, Anders Malmström fra Sydsvenskan, Bo Elkjær fra DR og Karen Bro fra Ekstra Bladet.

Der er ingen nominerede i kategorien "Magasin" i år. Juryformand Christian Jensen forklarer, at ingen af de indstillede i den kategori levede op til juryens kriterier.

»Vi har arbejdet ud fra de 9 kriterier, der ligger til grund for FUJ-prisen, og ud fra det har juryen ikke fundet, at der var nogen, der skulle nomineres,« siger han.

Der er simpelthen ikke nogen af projekterne, der er gode nok?

»Det er jo ikke et spørgsmål om smag og behag, men en meget præcis vurdering ud fra ni kriterier, der lægges op til. Især er det vigtigt, at vi vurderer den journalistiske metode. Og her er vurderingen, at ingen skal nomineres,« siger Christian Jensen.

 

De nominerede er:

Avis:

Lars Løkke – Danmarks moralske statsminister? / Af Sverre Quist, Per Mathiessen, Janus Østergaard, Steen Larsen, James Kristoffer Miles og Hans Christian Blem / Ekstra Bladet

Skats ejendomsvurderinger / Af Hans Drachmann / Politiken

Lægernes tag-selv-bord / Af Morten Pihl / Jyllands-Posten

NSA's danske forbindelse / Af Sebastian Gjerding, Henrik Moltke, Anton Geist, Laura Poitras / Information

TV:

I skattely / Af Jeppe Gaardboe, Frederik Brun Madsen, Søren Kristensen, Michael Klint, Steen Jensen / DR

De udviste børn / Af Nils Giversen / DR2 Undersøger

Det danske skattely / Af Thomas G Svaneborg, Niels Fastrup, Michael Lund, Nina Munch-Perrin / DR

Radio:

Den vietnamesiske skunkmafia / Af Jens Vithner Hansen og Jonas Damstrup Fried / P1 Dokumentar

Den Glemte Tolk / Merle Strand Banggaard / P1 Dokumentar

Bog:

Halshug / Af Kaare Sørensen / Peoples Press

Hvor solen græder / Af Puk Damsgaard / JP Poliitikens Forlag

Web:

Skolefravær / Af Bo Elkjær, Mads Rafte Hein, Kresten Morten Munksgaard, Jens Lykke Brandt, Katrine Birkedal Frich / dr.dk

Økonomiske prognoser / Af Kristian Jensen og Kenneth Praefke / Information

Opdateret 10.31: Juryformand Christian Jensen forklarer, hvorfor kategorien "magasin" ikke er med.

0 Kommentarer