Her er de nominerede til Cph:Dox’ journalistiske pris

Dokumentarfilmfestivalen Cph:Dox offentliggør nu de nominerede til festivalens internationale pris for dybdeborende dokumentarjournalistik. Tre danske dokumentarfilm er blandt de 12 nominerede. Se hele listen her

For andet år i træk uddeler dokumentarfilmfestivalen Cph:Dox en pris til en film, der udmærker sig for dybdeborende journalistik.

Det sker fredag den 14. november, når den internationale dokumentarfilmpris ’F:ACT Award’ bliver uddelt. Festivalen har netop offentliggjort de 12 nominerede til årets pris for dybdeborende journalistik. Heraf er tre af filmene danske. 

Én af dem er instruktør Mikala Kroghs film ’Ekstra Bladet – uden for citat’, der har premiere i dag. De to andre danske film er Nanna Frank Møllers 'Et civiliseret land' om en gruppe irakere, der har været udsat for tortur, og Andreas M. Dalsgaards 'Life is Sacred' om kampen for politisk omvæltning i Colombia. 

Sidste år gik prisen til Richard Rowleys film ’Dirty Wars’, hvor den amerikanske journalist Jeremy Scahill afslørede hemmeligheder og krigsforbrydelser om den amerikanske krig mod terror.

Til prisuddelingen vil Cph:Dox også uddele fire andre dokumentarfilmpriser. Det sker i kategorierne Dox:Award, Nordic:Dox, New:Vision og Politikens Publikumspris. 

I filmen her kan du få en kort præsentation af de 12 dokumentarer, der er nomineret til ’F:act-Award’-prisen for dybdeborende journalistik:

De 12 nominerede til ’F:act-Award’-prisen er: 

’Drone’Tonje Hessen Schei
Et bredt blik på en verden af luftkrig uden luftkaptajner og de katastrofale menneskelige følger, krigsførelse med droner kan medføre.

The Great InvisibleMargaret Brown
Bag om en lyssky branche, der vil have verden til at glemme oliekatastrofen i den mexicanske golf i 2010 – og de mennesker, der stadig lever i skyggen af den.

Tales of the Grim SleeperNick Broomfield
Detektivhistorien om Los Angeles' mest frygtede seriemorder igennem 25 år med dybe, politiske undertoner.

Sugar BluesAndrea Culková
Årets sukkerchok! En afslørende og underholdende film om det afhængigheds-skabende, hvide pulver.

Merchants of DoubtRobert Kenner
Alarmerende afsløring af en dunkel branche, hvor pseudo-videnskabsfolk lever af at så tvivl, fra instruktøren af 'Food Inc.'

Life is SacredAndreas M. Dalsgaard
Kampen for politisk omvæltning i Colombia med megafon og Antanus Mockus.

Et civiliseret landNanna Frank Møller
En retsmediciner er under pres i en betændt sag, der kan betyde, at den danske stat tiltales for krigsforbrydelser.

Ekstra Bladet – uden for citatMikala Krogh
Bag kulissen på Danmarks mest berygtede dagblad, hvor Poul Madsen og hans redaktion slås med både etiske dilemmaer og et livstruende fald i oplag.

E-TeamKaty Chevigny & Ross Kauffman
De kommer først, når menneskerettighedskrænkelserne er størst. Mød emergency-teamet fra Human Rights Watch.

VirungaOrlando Von Einsiedel
Virunga er den utrolige historie om en gruppe mennesker, der risikerer deres liv for at skabe en bedre fremtid for en del af Afrika, som verden har glemt – et fængslende exposé om det virkelige liv i Congo.

The State-Mafia PactSabina Guzzanti
En af vores tids mest komplicerede hændelser bliver bragt til live i denne film om forholdet mellem den italienske regering og mafiaen.

Just Eat It: A Food Waste Story Grant Baldwin
Fyrre procent af den mad, der produceres i verden, bliver aldrig spist. Derfor har to filmmagere og madentusiaster Jen og Grant beslutter sig til i et halvt år kun at leve af madvarer, der er blevet kasseret.

 

0 Kommentarer