Her er de nominerede til Cavling-prisen 2015

Cavlingkomiteen har offentliggjort de fem nominerede til årets Cavling-pris. DR er nomineret to gange og skal dyste om den prestigefyldte pris mod projekter fra TV 2, Berlingske og Politiken. Se projekterne her (Opdateret kl. 13.39) 

Dansk Journalistforbund offentliggør nu, hvem de nominerede til årets Cavling-pris er.  Det sker på Twitter, hvor de fem nominerede offentliggøres en efter en fra profilen @Cavlingprisen.

Prisoverrækkelsen foregår fredag den 8. januar 2016 kl. 15.00 i Nationalmuseets festsal, Prinsens Palæ.

I alt 50 journalistiske præstationer kæmper i år om at blive nomineret til den prestigefyldte Cavling-pris.

Den første nominerede er Signe Daugbjerg og Michael Bech fra TV 2 Nyhederne for dokumentaren ‘De vaccinerede piger’. Dokumentaren kaster et samlet undersøgende lys på den verdensomspændende hpv-vaccine mod livmoderhalskræft.

 

Den næste nominerede i rækken er Mikkel Vuorela fra Politiken. Han nomineres for sine ‘begejstrede, legesyge og originale journalistiske fortællinger’.

 

Det tredje projekt, som er nomineret til Cavling-prisen 2015 er et helt hold af DR-journalister bag projektet ‘Tilsyn i ruiner’. Journalisterne er Line Gertsen, Astrid Fischer, Mathias Friis, Laura Marie Sørensen og Niels Jacob Schøtt.

‘Tilsyn i ruiner’ handler om omfattende svigt i Sundhedsstyrelsens tilsyn med læger og styrelsens efterfølgende vildledning af Folketinget om sagen.

Fjerde og næstsidste nominerede til årets Cavling-pris er Berlingske-journalisterne Simon Bendtsen, Morten Crone og Lars Nørgaard Pedersen for den såkaldte Eritreasag. Artikelserien blotlagde en række uregelmæssigheder i Udlændingestyrelsen.

Den femte og sidste nominerede til Cavling-prisen 2015 er DR’s Mellemøstkorrespondent Puk Damsgård. Hun nomineres for sine reportager fra Mellemøsten og bogen ‘Ser du månen, Daniel’.

Cavlingkomiteen består af formand Kirsten Pilgaard fra Nordjyske Medier, Torben Møller fra DR Midt & Vest, Ida Ebbensgaard fra DR, Lars Rugaard fra Rugaard og Hvidtfeldt og Kaare Sørensen fra TV 2.

Opdateret kl. 13.39: Alle fem nominerede til prisen er tilføjet.;

8 Kommentarer

Per Aastrup
8. JANUAR 2016
Jeg holder med dem der
Jeg holder med dem der stemmer på Puk Damsgård. Hun laver nogle fantastiske reportager fra krigshærgede lande. Hun har en rigtig god baggrundsviden om det hun formidler ud til os bag skærmen.
Nini Vind Schultz
8. JANUAR 2016
‘Tilsyn i ruiner’.
‘Tilsyn i ruiner’. Journalisterne er Line Gertsen, Astrid Fischer, Mathias Friis, Laura Marie Sørensen og Niels Jacob Schøtt.

Det er helt klart min favorit. Vi har et byldebetændt sundhedssystem og det løftede journalisterne lidt af sløret for. Tusind tak.
Katrine Barslev
17. DECEMBER 2015
Jeg er enig i at Puk Dsmsgård
Jeg er enig i at Puk Dsmsgård fortjener hæder. Hun rapporterer indlevende, fængende og medmenneskeligt fra en betændt og vigtig region. Gode nomineringer all round!
Anne Frølunde
16. DECEMBER 2015
Me, too ---PUK! Skarp og
Me, too ---PUK! Skarp og engageret
Anne Frølunde
16. DECEMBER 2015
Me, too ---PUK! Skarp og
Me, too ---PUK! Skarp og engageret

Flere