Her er de nominerede til Cavling-prisen 2011

Priskomitéen har nomineret fem journalistiske projekter til Cavling-prisen. Se dem her.

Priskomitéen har nomineret fem journalistiske projekter til Cavling-prisen. Se dem her.

Dansk Journalistforbund offentliggjorde i går eftermiddags de nominerede til Cavling-prisen. Priskomitéen har udvalgt fem projekter af de 63 forslag til prisen, heraf 43 forskellige.

De nominerede er:

  • Ulrik Dahlin og Anton Geist, Information, for artikelserie om retsløse, unge statsløse, som på grund af fejlregistrering mistede retten til statsborgerskab.
  • Line Holm Nielsen og Mads Nissen, Berlingske, for beretning i tekst og billeder om en dansk kvindes forsøg på at redde et nepalesisk barn med vand i hovedet.
  • Claus Blok Thomsen, Michael Lund, Anders Legarth Schmidt og John Hansen, Politiken, for serien "Dødtrætte piloter" om manglende flysikkerhed.
  • Thomas Gösta Svensson og Kristian Kornø, Ekstra Bladet, for serie om gravide, der fik lykkepiller trods myndigheders og medicinalvirksomheders kendskab til alvorlige bivirkninger.
  • Morten Halskov og Asger Havstein Eriksen, Fagbladet 3F, for afdækning af kommuners ulovlige brug af private firmaer til at fratage borgere deres sygedagpenge.

 Priskomitéen består af Kurt Strand, freelance/kurtstrand.dk, Abelone Glahn, First Link Kommunikation, Marianne Nielsen, Ekstra Bladet, Kirsten Pilgaard, NORDJYSKE Medier, og Torben Møller, DR Midt & Vest.

På et møde den 4. januar 2012 vil komitéen vælge vinderen af Cavling-prisen 2011. Prisen bliver som sædvanlig overrakt i Journalisternes Hus på Gl. Strand i København, hvor statsminister Helle Thorning-Schmidt, der også er pressens minister, deltager.