Her er de nominerede til Cavling-prisen 2010

I aftes blev det offentliggjort, hvilke fem journalistiske projekter, der er nomineret til Cavling-prisen. Se dem her.

I aftes blev det offentliggjort, hvilke fem journalistiske projekter, der er nomineret til Cavling-prisen. Se dem her.

I aftes landede de fem nominerede på Dansk Journalistforbunds hjemmeside. De nominerede er ifølge DJ udvalgt af et felt på 68 indstillinger, heraf 55 forskellige projekter.

Cavling-komiteen består af formand Kurt Strand, DR/freelance, Abelone Glahn, First Link Kommunikation, Marianne Nielsen, Ekstra Bladet, Kirsten Pilgaard, Nordjyske Medier, og Torben Møller, DR Midt & Vest. Her er de fem nomineringer:

Bo Elkjær og John Mynderup, Ekstra Bladet, for en række afslørende artikler om international svindel med CO2-kvoter med Danmark som centrum.

Lars Nørgaard Pedersen, Asger Westh og Stine Larsen, Morgenavisen Jyllands-Posten, for deres avis- og web-serie om fysisk og psykisk skadede danske soldater.

Per Meilstrup, Huset Mandag Morgen, for bogen "Kampen om klimaet", der afdækker det taktiske og politiske spil før og under klimatopmødet i København.

Kasper Vilsmark, Morten Spiegelhauer, Adam Dyrvig Tatt, Signe Daugbjerg, Mikkel Frey Damgaard, Svante Karlshøj Ipsen og Søren Rasmussen, Monday/TV2, for tre Operation X-udsendelser om misbrug af offentlige midler.

Steffen Slot, Frederiksborg Amts Avis, for artikelserie om den ulovligt opførte og nu nedrevne "Blok 5" i et boligområde i Fredensborg.

Det er også Cavling-komiteen, der beslutter, hvilket af de fem projekter der skal vinde Cavling-prisen. Den afgørelse træffer de 5. januar.

0 Kommentarer