Her er de nominerede til Årets Pressefoto 2012

I går aftes blev dommerne enige om, hvem der skal vinde Årets Pressefoto 2012. Sammen med offentliggørelsen af de nominerede sender de en opfordring til danske fotografer om at komme ud af deres "komfort zone". Se de nominerede fotografer her (Foto: Jens Tønnesen)

Efter flere dages faglige diskussioner blev dommerne i Årets Pressefoto i går aftes færdige med at votere. Vinderne i de 14 forskellige kategorier er fundet, og for hele feltet gælder, at de "mestrer balancen mellem visuel æstetik, empati og journalistisk substans", skriver Pressefotografforbundet på sin hjemmeside.

I årets felt har dommerne glædet sig over standarden og det høje antal af multimedieproduktioner, men der er også plads til forbedringer i dansk pressefotografi. På trods af den økonomiske krises indflydelse har den ikke sat sig særlige spor i de indstillede projekter, og kategorien udlandsreportage har manglet nerve og originalitet. Dommerne kommer også med et opråb til den samlede danske stand af fotografer. De skal engagere sig mere i arbejdet:

"Danske fotografer skal ud af deres komfort zone og i højere grad tage ejerskab til de journalistiske historier," skriver Pressefotografforbundet. 

De nominerede til Årets Pressefoto:
Anders Birch (Freelance)
Andreas Hagemann Bro (Freelancer)
Asger Ladefoged (Berlingske)
Benjamin Kürstein (Freelance)
Carsten Snejbjerg (Freelance)
Christian Als (Freelance)
David Høgsholt (Freelance)
Henrik Kastenskov (Bombay Flying Club)
Jacob Ehrbahn (Politiken)
Jesper Sterum (TV2/Østjylland)
Lars Krabbe (Jyllands-Posten A/S)
Lars Møller (Freelance)
Lea Meilandt Mathiesen (Freelance)
Linda Kastrup (Berlingske)
Lærke Posselt (Moment Agency)
Mads Nissen (Berlingske)
Marie Hald (Fotojournaliststuderende)
Martin Lehmann (Politiken)
Miriam Dalsgaard (Politiken)
Morten Germund (Freelance)
Niels Ahlmann Olesen (Berlingske)
Ole Jermiin (TV2/Østjylland)
Poul Madsen (Bombay Flying Club)
Sofie Amalie Klougart (Fotojournaliststuderende)
Thomas Freitag (Metroxpress)
Thomas Lekfeldt (Berlingske)

I Årets Pressefoto bliver det ikke offentliggjort, i hvilke kategorier man er nomineret. Men hvis man står på listen over de nominerede, er man sikker på, at man vinder enten første- eller anden pris i en af kategorierne. 

I alt har 190 medlemmer sendt deres bidrag ind. I alt har dommerne været igennem 2.859 billeder, 20 tv/videoindslag og 28 multimedieproduktioner. Vinderne bliver offentliggjort til prisoverrækkelsen 1. marts i den Den Sorte Diamant.
Vinderne er fundet af to forskellige dommerkomiteer. En, der kigger på still-billeder, og en, der kigger på tv- og webproduktioner.

Fotojuryen bestod i år af Lene Esthave, freelance fotojournalist, Kent Klich, svensk fotograf, Henriette Lind, journalist og redaktør på  Politikens fotosite, Mads Nissen, fotojournalist på Berlingske, og Magnus Wennman, fotojournalist på Aftonbladet.

Tv- og multimediedommerne var Marianne Leth, journalist, pressefotograf og nu ugebladsfotograf, og Lars Dareberg, pressefotograf på Sydsvenskan i Malmø.

0 Kommentarer