Her er de danske nominerede til Prix Europa

Den anerkendte prisfest Prix Europa har offentliggjort de nominerede. DR sidder på otte af ni danske kåringer, men Radio24syv er nomineret for bedste radiodokumentar. Begge steder jubler cheferne. Se de danske nomineringer her.

Den anerkendte prisfest Prix Europa har offentliggjort de nominerede. DR sidder på otte af ni danske kåringer, men Radio24syv er nomineret for bedste radiodokumentar. Begge steder jubler cheferne. Se de danske nomineringer her.Den anerkendte Prix Europa-prisfest løber af stabelen den 26. oktober. Her bliver det offentliggjort, hvilke europæiske medier der vinder priserne i en række kategorier inden for de tre overordnede platforme TV, Radio og Online. 

I alt er der ni danske nomineringer, og otte af dem tilfalder forskellige DR-medier. Det fremgår ikke af den liste, journalisten.dk har modtaget, hvilke præcise kategorier de enkelte nomineringer hører under – kun platformen.

DR er nomineret to gange inden for både TV og Online, blandt andet for tv-serien "Gintberg på kanten". I Radio-kategorien er DR nomineret til fire priser, blandt andet for faktatjek-programmet "Detektor" og "Formiddagen med Rebecca og Johanne".

"Det er et dejligt skulderklap. Ikke mindst fordi de nominerede programmer afspejler de ambitioner, vi har om at levere original, skarp og markant public service – både til tv, radio og online," udtaler mediedirektør i DR Gitte Rabøl i en mail til journalisten.dk.

Radio24syv nomineret for dokumentar 

Men Radio24syv gør også sin entre i feltet til Prix Europa. Den unge radiostation er nomineret for dokumentaren "Forført". Den handler ifølge Radio24syv om en kristen gigolo, der rejser rundt i Jylland.

"For en ny, ung radiostation som Radio24syv er det en kæmpe ære, at vi tilsyneladende kan gøre os gældende blandt Europas førende radiostationer," udtaler kanalchef Mikael Bertelsen i en mail til journalisten.dk.

DR og Radio24syv har tidligere været oppe at toppes om, hvilke radiopriser der er noget værd. I den forbindelse udtalte Radio24syvs kanalchefer, at Detektor havde »købt sig til 2 fuppriser«.

Her kan du se listen over alle danske nominerede til Prix Europa i år:

TV

Et Splitsekund – 10 fortællinger fra trafikken, DR
Gintberg på Kanten, DR

Radio

Min Onkels Aske, DR
Forført, Radio24syv
Piste Perdu, DR
Detektor, DR
Formiddagen med Rebecca og Johanne, DR

Online

DR Opgaveknuser, DR
Dagens ord, DR

0 Kommentarer