Her er de 5 personer, der skal definere den ny radiokanal

Ifølge Journalisten.dk's oplysninger udpeger Kulturministeriet senere i dag fem personer, som skal rådgive Per Stig Møller om udformningen af Danmarks nye radiokanal. Stationen skal fra 2011 give DR konkurrence. Se navnene og interview med formanden her. (Opdateret 15.55)

Ifølge Journalisten.dk's oplysninger udpeger Kulturministeriet senere i dag fem personer, som skal rådgive Per Stig Møller om udformningen af Danmarks nye radiokanal. Stationen skal fra 2011 give DR konkurrence. Se navnene og interview med formanden her. (Opdateret 15.55)Skal Danmarks nye radiokanal være en tro kopi af den succesrige norske station "Radio Hele Norge"? Eller skal den nye statsfinansierede radiostation gå helt andre veje?

Sådan lyder den overordnede opgave for et nyt ekspertudvalg, som ultimo august skal komme med forslag til en mere præcis og sammenhængende programprofil for den fjerde FM-kanal.

Udvalget, som er udpeget af kulturministeren efter drøftelse med aftalepartierne, præsenteres senere i dag. Men ifølge Journalisten.dk's oplysninger drejer det sig om følgende fem personer:

  • Mette Davidsen-Nielsen, der bliver formand for ekspertudvalget. Hun er i dag selvstændig rådgiver og udvikler. Tidligere har hun været fellow på SDU Center for journalistik, chef for DR2 og programredaktør på DR2.
  • Jesper Sehested Lund, tidligere bestyrelsesformand for Talpa Radio Danmark og nuværende direktør for JSL Publications, som blandt andet udgiver "Vi med Hund". Derudover har han tillige være bestyrelsesformand for FASTTV samt direktør for TvDanmark, og direktør for The Voice.
  • Ole Søndergaard, der er direktør for Radio ABC Gruppen, og som sidste år fik Hædersprisen i forbindelse med Radiodays 2009.
  • Mette Bock, tidligere chefredaktør og adm. direktør for JydskeVestkysten og Syddanske Medier og senest programdirektør i DR, hvor hun stoppede i november efter en dramatisk omstrukturering.
  • Rolf Bagger, tidligere kommentator og radioanmelder ved Berlingske Tidende samt tidligere medlem af DRs bestyrelse.

Det nys indgåede medieforlig for 2011-2014   stiller dog på forhånd visse krav til den nye radiokanal, som vil få op imod 100 mio. kroner årligt til driften. Stationen skal eksempelvis fungere som en public service-radiokanal med krav om nyheds-, aktualitets-, kultur- og debatprogrammer. Derudover skal stationen have en bred musikprofil.

Derfor lyder opgaven til ekspertudvalget at komme med et oplæg til drøftelse blandt aftalepartierne, før de endelige udbudsvilkår fastsættes af aftalepartierne.

Målet er at få radiostationen i luften til nytår. Men da der knyttes licensmidler til kanalen, skal udbuddet tilrettelægges efter drøftelse med EU-Kommissionen. Og først herefter vil man kunne gennemføre udbudsrunden.

Derudover har oppositionen med Socialdemokraternes Mogens Jensen i spidsen allerede erklæret, at man vil rulle det meste tilbage, hvis oppositionen kommer til magten efter næste valg.

Mette Davidsen-Nielsen fik tilbuddet om at bliver formand for udvalget i går og skulle lige bruge lidt betænkningstid, inden hun takkede ja.

»Jeg gik meget hurtigt rundt om mig selv og var meget i tvivl. Jeg har været meget i tvivl om, hvad jeg egentlig synes om projektet. Men jeg tænkte, at nu er det jo besluttet, at der skal bruges mange millioner på public service og kulturformidling, og det vil jeg gerne blande mig i. Der kunne jeg ikke bare sidde på sidelinjen,« siger hun til Journalisten.dk

Mette Davidsen-Nielsen modtog i 2007 det journalistiske fellowship på SDU, hvor hun i et halvt år forskede i udfordringerne for en moderne public service-virksomhed.

Endnu er udvalget så nyt, at hun ikke kan fortælle meget om det kommende samarbejde.

»Vi skal tage næste spadestik. Medieforliget har sat på teltpæle på et meget overordnet niveau, og vi skal prøve at kvalificere indholdet. Vi skal forsøge med vores faglighed at lave en overordnet programflade og en beskrivelse frem mod udbuddet,« fortæller hun.

Der bliver ikke tale om en færdig programflade. Det kommer først i ansøgninger fra de interesserede aktører i udbudsrunden.

 

0 Kommentarer