Her er Danmarks 50 mest citerede eksperter i 2021

Søren Brostrøm er mediernes foretrukne ekspertkilde. Men en 68-årig teoretisk matematiker bider ham i haserne, viser liste med årets mest populære ekspertkilder

Søren Brostrøm topper igen liste fra DM Akademikerbladet over de mest populære ekspertkilder – ligesom han gjorde i 2020. Nummer to er Henrik Ullum, direktør for Statens Serum Institut, og på tredjepladsen ligger matematikeren Viggo Andreasen.

Viggo Andreasen havde i sin 36 år lange karriere ellers aldrig talt med en journalist om sit arbejde, da telefonen på RUC begyndte at ringe i februar 2020.

I starten var det kun et par opkald om ugen, men i løbet af 2021 gik det lettere amok på den 68-årige lektors kontor. Og interessen for hans forskningsfelt, matematisk epidemiologi, er ikke aftaget siden.

”Jeg taler med flere forskellige medier i flere timer hver dag. Jeg svarer alle, der kontakter mig, hvis det overhovedet er muligt. Om morgenen er det typisk radiostationerne, der har bud efter en analyse. I løbet af formiddagen ringer aviserne og nyhedsbureauerne for en kommentar – og ofte bliver jeg også interviewet til tv om aftenen,” siger Viggo Andreasen til DM Akademikerbladet.

Bladet har fået mediedatabasen Infomedia til at udarbejde listen over landets mest citerede forskere i de danske medier i 2021. Den viser, at 30 ud af de 50 hyppigst citerede ekspertkilder i 2021 var sundhedsfaglige eksperter og forskere fra universiteter, styrelser og hospitaler.

Først på en 19.-plads kommer en ikke-coronarelateret ekspertkilde ind, nemlig Roger Buch, der i sin egenskab af forskningslektor ved Danmarks Medie- og Journalisthøjskole kommenterede flittigt på efterårets kommunalvalg. Kun syv på listen er kvinder.

TOP 10: DE MEST CITEREDE EKSPERTER I DANMARK

Søren Brostrøm

Direktør og speciallæge i gynækologi og obstetrik, Sundhedsstyrelsen

7.579 citater i medierne 2021

Henrik Ullum

Direktør og professor, Statens Serum Institut

3.639 citater

Viggo Andreasen

Lektor i matematik, Roskilde Universitet

2.934 citater

Michael Bang Petersen

Professor i statskundskab, Aarhus Universitet

2.927 citater

Allan Randrup

Professor i eksperimentel virologi, Københavns Universitet

2.708 citater

Hans Jørn Kolmos

Professor i klinisk mikrobiologi, Syddansk Universitet

2.399 citater

Eskild Petersen

Professor emeritus i infektionssygdomme, Aarhus Universitet

2.263 citater

Camilla Foged

Professor i vaccinedesign, Københavns Universitet

1.575 citater

Jens Lundgren

Professor i infektionssygdomme, Rigshospitalet

1.574 citater

Lars Østergaard

Professor i infektionssygdomme, Aarhus Universitet

1.504 citater

Du kan se alle 50 eksperter på akademikerbladet.dk. Her kan du også læse mere om metoden bag opgørelsen.

 

0 Kommentarer