Her er Berlingske-medarbejdernes protest

Gratis papiravis skal afskaffes, færre penge til arbejdsredskaber og stramning af madordningen. Medarbejderne på Berlingske, BT og Scanpix protesterer i en udtalelse over ledelsens udspil til nye besparelser. Læs udtalelsen her

Gratis papiravis skal afskaffes, færre penge til arbejdsredskaber og stramning af madordningen. Medarbejderne på Berlingske, BT og Scanpix protesterer i en udtalelse over ledelsens udspil til nye besparelser. Læs udtalelsen herSom journalisten.dk kunne fortælle tidligere i dag, har ledelsen i Berlingske Media fremlagt et nyt udspil til en spareplan.

Udspillet betyder blandt andet, at medarbejdere ikke længere vil få deres egen avis gratis med posten. I stedet vil de få udleveret tablets, og de får så et digitalt abonnement på avisen.

Ændringen gælder alle, der har et friabonnement skrevet ind i deres kontrakt, herunder alle journalister og fotografer på Berlingske og BT.

Medarbejderne er kritiske over for det nye udspil, fortalte Berlingske-tillidsrepræsentant Frederik M. Juel tidligere i dag.

»Hvis man fik lov til at vælge imellem tablet og papiravis, ville det ikke være noget problem. Men det er ikke tilfældet. Stemningen var, at det var et pinligt signal at sende for et mediehus, at medarbejderne ikke kunne få deres eget printprodukt,« siger han til journalisten.dk.

Men medarbejderne på Berlingske, BT og Scanpix har også skrevet en udtalelse efter et medarbejdermøde i går. Her lyder det blandt andet:

"Medarbejderne finder det uacceptabelt, at vi for tredje gang inden for ni måneder skal stå model til en større sparerunde. Medarbejderne kan ikke opfatte det som andet end udtryk for manglende overblik og styring af virksomheden," lyder det i udtalelsen.

Her kalder medarbejderne også forslaget om at sløjfe den gratis papiravis "pinlig for et bladhus". 

Der er også lagt op til stramninger af madordningen, så det kun er medarbejdere med mindst to timers tvungent overarbejde eller dem med lange vagter, der kan få gratis aftensmad. Og så skal der skæres i den såkaldte arbejdsredskabsordning. Den udgør i dag 6.820 kroner, der bl.a. kan bruges til bøger.

"Truslen om at forringe eller helt opsige lokalaftalen om arbejdsredskabsordningen er uacceptabel. Vi opfatter det som et alvorligt brud på vores tradition for at kunne lave lokale aftaler imellem overenskomstperioderne," lyder det.

Journalisten.dk er i besiddelse af hele medarbejdernes udtalelse. Den er indsat i fuld længde herunder:


UDTALELSE

København, 11. september 2012

Medarbejderforeningerne på Berlingske, BT og Scanpix har i dag været samlet for at diskutere ledelsens nye forslag til besparelser og har vedtaget følgende udtalelse til ledelsen:

Medarbejderne finder det uacceptabelt, at vi for tredje gang inden for ni måneder skal stå model til en større sparerunde.

Medarbejderne kan ikke opfatte det som andet end udtryk for manglende overblik og styring af virksomheden.

Truslen om at forringe eller helt opsige lokalaftalen om arbejdsredskabsordningen er uacceptabel.
Vi opfatter det som et alvorligt brud på vores tradition for at kunne lave lokale aftaler imellem overenskomstperioderne.

En opsigelse af avisabonnementer til medarbejderne opfatter vi som pinlig for et bladhus.

Vi vil ikke acceptere en nulløsning, hvor der ikke kan forhandles løn.

Vi forventer en ny og anden tilbagemelding fra ledelsen.

På medarbejdermødets vegne,
Mads Korsager Nielsen, BT
 

0 Kommentarer