Her er årets Kravlingvindere

En single, en fotoreportage fra Aarhus og en bogudgivelse om den unge onlinegeneration vandt i weekenden Kravlingpriser

Vinderen af dette års Kravling blev Isabella Hindkjær med singlen “Den forunderlige fortælling om min mor og flugten fra kriselandet”. Prisen blev uddelt på Bremen i København lørdag aften.

Isabella Hindkjær får prisen for en personlig fortælling, hvor hun inddrager sin mor for at vise, hvad krisen har betydet i Sydeuropa.

”Vi har brug for journalister, der viser os verdener, vi ikke troede, vi interesserede os for, og verdener, vi troede, vi kendte på lang afstand. Det er journalistisk benarbejde kombineret med en forfatters flair for personbeskrivelse, dramaturgi og billedsprog,” lød det blandt andet i juryens begrundelse.

Fotojournalisterne Paw Wegner Gissel og Thomas Emil Sørensen blev vinderne af Den Visuelle Kravling med et videoportræt af den hjemløse Harald Togram.

Lars Bech og Peter Hammer fra juryen overrakte prisen, som Paw Wegner Gissel og Thomas Emil Sørensen får for ”et meget smukt, poetisk, legesygt og følsomt dokumentarisk portræt af en ung utilpasset hjemløs fyr i Aarhus-området”.

Vinderne af den nye KommKravling for god kommunikation blev Rasmus Palludan og Esben Schouboe for bogen 'Med livet i lommen', som udkom sidste år.

Bogen handler om, hvorfor unge ikke kan lægge deres smartphone fra sig. Og hvorfor voksne har så svært ved at forstå det.

Sune Bang og Frederik Preisler overrakte prisen, som juryen tildeler Rasmus Palludan og Esben Schouboe med denne begrundelse:

"Vinderne har selv identificeret behovet for et signalement af online-generationen som et oplæg til debat og oplysning. Formatet er pudsigt nok en analog bog, og i forhold til strategien og målgrupperne er det en indlysende god ide.”

Trine Ladekarl fra TV2/Nord vandt Helgeprisen med "Forbandet Klog", og praktikantvejlederprisen gik til journalist Julie Ruby Bødiker fra Fyns Amts Avis. 

0 Kommentarer