Vil du gerne i gang med datajournalistik? Her er 35 gode værktøjer til at lave flotte grafer, kort og visualiseringer på nettet.
Sidder I på redaktionen og bokser med at få grafer og tal til at se pæne ud på nettet? Vil I gerne kunne vise indviklede datasæt på en nem måde? Så er der masser af kneb og værktøjer i datajournalistikken, som flere og flere medier griber til for tiden.
Nu har en gruppe dygtige datafolk fra Schweiz lavet en let oversigt over 35 af de bedste værktøjer til datavisualisering.
Nogle af værktøjerne er allerede udbredte i Danmark, for eksempel Google Fusion Tables. Her kan du eksempelvis plotte adresser ind på et kort og farveinddele det. Et fint dansk eksempel er folkene fra Farmsubsidy.org, der kortlægger EU's landbrugsstøtte. Ud fra Farmsubsidy.orgs tal har Aabenhedstinget bl.a. lavet et kort, der viser, hvor i EU, der er størst lukkethed om EU-støttemilliarderne. Det kan du se her.
Listen rummer også værktøjer som Polymaps og Geocommons til at visualisere geografiske data, Datawrangler og Google Refine til at rense og samle data, og et hav af værktøjer til at visualisere data.
Du kan se alle eksemplerne her.
Journalisten.dk er faldet over de flotte eksempler på Twitter via Kristeligt Dagblads online-redaktør Troels B. Jørgensens Twitter-profil.
Du kan i øvrigt følge Journalisten.dk både på Twitter og på Facebook.
(Rettet 12.19: De dygtige datafolk er fra Schweiz.)
3 Kommentarer
Du skal være logget ind med dit DJ-login for at kunne kommentere på artiklen.
Men det kan nu også give forbistringer, hvis man kun holder sig til domæne-endelsen.
Hvis vi bliver i visualiseringsverdenen, har jeg engang hørt Good Magazine (med super infografik) præsenteret som et islandsk magasin - sikkert på grund af deres domæne http://good.is
- og det nye hotte visualiseringsfirma Visually - http:visual.ly opererer ikke fra Libyen.
@Gert K. Nielsen
Ha ja, den er sjov. En smutter, som nu er rettet. Tak for opmærksomheden.
Andreas, Journalisten
Dén er sjov ...
Den vil jeg huske, hvis jeg skulle rende ind i de 'dygtige datafolk fra Kina', som i virkeligheden er et firma (Interactive Things) i Zürich, Schweiz.
Derfor ender domænenavnet på ch - og ikke det kinesiske cn.