Henrik Qvortrup stopper som politisk redaktør på TV 2

Anders Langballe skal fremover være politisk redaktør på TV 2. Den stilling har han hidtil delt med Henrik Qvortrup, der nu skal være kommentator.

Anders Langballe skal fremover være politisk redaktør på TV 2. Den stilling har han hidtil delt med Henrik Qvortrup, der nu skal være kommentator.

Anders Langballe skal fremover lede TV 2's politiske redaktion. Han blev i september udnævnt til politisk redaktør side om side med Henrik Qvortrup. Men nu overlader Qvortrup posten til Langballe.

Henrik Qvortrup bliver i stedet politisk analytiker og kommentator på TV 2, TV 2 News og tv2.dk. Det sker efter eget ønske, oplyser TV 2 til Journalisten.dk.

Anders Langballe, der i dag også er souschef på TV 2's politiske redaktion, får frem over det fulde ansvar for personalet på Christiansborg og planlægning af nyhedsdækningen.

»Jeg ser frem til de nye udfordringer. Vi er i gang med at ansætte nogle af landets skarpeste politiske journalister. Sammen med de erfarne folk, der er på redaktionen i dag, får vi et stærkt hold på Christianborg, der vil sikre danskerne de bedste politiske nyheder først på både Nyhederne, News og tv2.dk,« udtaler politisk redaktør Anders Langballe.

TV 2 har blandt andet for nylig ansat politisk reporter Knud Brix, der kommer fra en stilling på Jyllands-Posten.

Anders Langballe har tidligere været politisk reporter på Ekstra Bladet og Jyllands-Posten. Siden oktober 2009 har han været ansat på TV 2's politiske redaktion.

Også Henrik Qvortrup er tilfreds med omrokeringen.

»Jeg er meget glad og tilfreds. Både fordi jeg med den nye konstruktion nu kan bruge min tid 100 procent på det, jeg er bedst til, men også fordi TV 2s politiske redaktion med Anders Langballe får en kompetent og sympatisk chef,« lyder det fra Henrik Qvortrup. 

0 Kommentarer