Henrik Moltke tildelt ærespris ved New Media Days

Han har fremmet udviklingen og anvendelsen af nye digitale medier. De seneste år har han tillige skabt debat om copyright-lovgivningen.

Han har fremmet udviklingen og anvendelsen af nye digitale medier. De seneste år har han tillige skabt debat om copyright-lovgivningen. Her til aften fik Henrik Moltke årets ærespris ved New Media Days.

Henrik Moltke, der for nylig fik nyt job hos Mozilla som European Drumbeat Project Producer, er kendt som medstifter af Creative Commons Danmark, der siden 2001 har arbejdet for at give kunstnere, forskere og andre mulighed for at dele deres værker med andre.

Med en Creative Commons licens kan man således skræddersy sin ophavsret efter behov, og derved give brugeren en række friheder i forhold til gældende ophavsret, uden at skulle indgå en individuel aftale.

Henrik Moltke har desuden i sin tid som journalist fokuseret på ny teknologi og udvikling, og de seneste år har han arbejdet målrettet på at sætte gang i en kvalificeret debat om forandringen af copyright-lovgviningen i takt med udviklingen af medier og distribution.

Og det er netop som den store ildsjæl, at New Media Days-festivalen i aften valgte at hylde Henrik Moltke med årets ærespris, der hvert år gives til en person i den danske mediebranche, der har gjort en særlig indsats for at fremme udviklingen og anvendelsen af nye digitale medier.

Eller som styregruppen udtrykte det:

"Det kan lyde som en selvfølgelighed, men der findes få mennesker som aftenens prismodtager, der brænder så helhjertet for nye medier, udvikling – og det åbne og frie internet."

Og videre hed det:

"Henrik Moltke får derfor New Media Days Award 2010, fordi han er en engageret formidler, der går kritisk og vedholdende til mediebranchen. Hans journalistik har ofte fokuseret på teknologi og udvikling. De seneste år har han arbejdet målrettet på at sætte gang i en kvalificeret debat om forandringen af copyright-lovgivningen i takt med udviklingen af medier og distributionskanaler."

Henrik Moltke står i øvrigt også bag dokumentarfilmen "Good copy – bad copy"

Du kan læse mere om Henrik Moltke på HenrikMoltke.dk og via siden YoYoDyne – where the future begins tomorrow.

 

0 Kommentarer