Hemmelige papirer: Göteborg-trio ville myrde Lars Vilks

De tre anholdte i Göteborg planlagde at myrde tegneren Lars Vilks, afslører hemmelige dokumenter, som avisen Metro har fået fingre i.

De tre anholdte i Göteborg planlagde at myrde tegneren Lars Vilks, afslører hemmelige dokumenter, som avisen Metro har fået fingre i.

Søndag den 11. september blev tre mænd med ikke-svensk etnisk baggrund anholdt i Göteborg, mistænkt for terrorplaner. Siden har politiet været meget hemmelighedsfulde om, hvad de helt konkret havde fængslet de tre mænd for.

Men i dag kan den svenske avis Metro afsløre, at spekulationerne er rigtige: De tre mænd er under mistanke for at ville myrde den svenske tegner Lars Vilks. Vilks er kendt for at have tegnet profeten Muhammed som en hund og har siden modtaget dødstrusler.

Metro har fået fat i hemmelige dokumenter, der bekræfter mistanken. De beskriver også i detaljer, hvad mistanken bygger på.

De tre mænd skulle blandt andet have anskaffet sig en lommekniv, som skulle bruges til at myrde Lars Vilks. Det fremgår af en aflyttet samtale.

Derudover skulle de have været i besiddelse af et program for en kunstudstilling. På programmet skulle være skrevet ting, der peger på, at de tre mænd planlagde et mord. En af de tre mænd skulle endvidere være mødt op ved udstillingen og have spurgt efter Lars Vilks.

De tre mænd er i skrivende stund varetægtsfængslede, men de har alle tre klaget over fængslingen.

0 Kommentarer