search

Hemmelig rapport: Hvor finder vi nyhederne?

Da Michael Jackson døde i juni sidste år, eksploderede nyhedssøgningen via nettet i løbet af en halv time. En fjerdedel af web-traffikken handlede om Jackson, hedder det i en rapport fra nyhedsagenturet AP. Men hvor gik folk hen for at finde deres nyheder?

Da Michael Jackson døde i juni sidste år, eksploderede nyhedssøgningen via nettet i løbet af en halv time. En fjerdedel af web-traffikken handlede om Jackson, hedder det i en rapport fra nyhedsagenturet AP. Men hvor gik folk hen for at finde deres nyheder?Læserne gik ikke til det, vi normalt betegner som nyhedssider, hævder AP rapporten, der oprindeligt har været hemmeligstemplet, men nu er tilgængelig via Nieman’s Media Lab.

De nysgerrige gik i stedet til Twitter og Wikipedia for at finde deres nyheder. Rapporten sammenligner også med dengang i 1997 da prinsesse Diana døde og med nyhedsmønstrene den 11. september 2001 – gå direkte til side 5 for at se oversigten. 

CNN – den store amerikanske tv-kanal og webside – kom først ind på en 10. plads, da Michael Jackson døde. Og den trykte avis på Hollywood egnen, Los Angeles Times, var den første avis på listen på plads nummer 20. Det fortalte Mike Allen fra nyhedssiden Politico.com under en konference om fremtidens journalistik, som hollandsk TVs efteruddannelse og arrangørerne X Media Lab havde inviteret til.

Her lidt spændende links fra konferencen:

Online og frivillig undersøgende journalistik i og omkring Birmingham Help Me Investigate. Plus nogle overvejelser herfra. 

Fakta eller fiktion? Hjælp med at undersøge politiske løfter på engelske Channel 4 (Den slags er på mode også i USA og andre steder).

Nyheder kræver baggrund – men den kan fortælles på nye måder, fortalte den australsk tv-mand Andy Nehl. Se for eksempel baggrund om overgrebene i den katolske kirke, eller søg simpelthen på Youtube og Hungry Beast.

En hollandsk tv-kollega, Gijs Rademaker, inddrager et online panel på 40.000 tv-seere til meningsmålinger – og mange af dem gerne for åbent kamera.

Læs også: Not like an old-fashioned journalist og Inspiring challenge

Kommentarer
0
Denne artikel er lukket for kommentarer.
keyboard_arrow_up
Tilbage til toppen