Hemmelig kilde står frem

Den anonyme person, som først advarede bestyrelsesformand Asger Jensby og siden blev it-blogger Dorte Tofts hemmelige kilde, står i dag frem i Berlingske Tidende.

Den anonyme person, som først advarede bestyrelsesformand Asger Jensby og siden blev it-blogger Dorte Tofts hemmelige kilde, står i dag frem i Berlingske Tidende.

Under dæknavnet John Doe forsøgte han gennem næsten to år at gøre it-branchen opmærkom på det luftkastel, der var ved at vokse sig stort. Først ved at henvende sig direkte til branchen, og siden som it-bloggeren Dorte Tofts anonyme kilde. I dag, fredag, står han frem i Berlingske Tidende. Bo Hembæk Svensson er hans rigtige navn. Han er selv del af den del af it-branchen, som beskæftiger sig med software, men han har ikke noget direkte at gøre med IT Factory.

Det er en almindelig undren over IT Factorys kolossale vækst, der får ham til at undre sig. Først henvender han sig i eget navn til IBM, men uden resultat. Han ville egentlig helst have undgået pressens søgelys.

»Vi har ikke brug for, at pressen pludselig får færten af dette og slet ikke, hvis det viser sig at være en ny "Nordisk Fjer" – hvilket jeg naturligvis ikke håber,« skriver Bo Svensson i mailen til IBM.

Da det går op for ham, hvor store tab branchen vil lide, hvis det han kan analysere sig frem til, er sandt, vælger han at skrive en anonym mail til Asger Jensby i maj 2007. Men Asger Jensby tager ikke mailen seriøst, så Bo Hembæk Svensson må opgive at gå den vej.

»Så gør jeg ikke mere. Ikke før dagbladet Børsen i august 2007 udråber IT Factory til Danmarks vækstvirksomhed nummer ét inden for IT-branchen. Der bliver talt om børsnotering eller salg af IT Factory. Og der bliver talt om store milliardbeløb,« siger Bo Hembæk Svensson til Berlingske Tidende.

Den 24. august sætter Bo Hembæk Svensson sig til tasterne. Sidste udvej er at gå til pressen. Han kontakter it-journalisten Dorte Toft. Han kender hende kun fra hendes blog på Business.dk. Dorte Toft svarer tilbage efter en halv time. Da Dorte Toft to dage senere beder ham give sig til kende, gør han det straks over for hende. De to indleder et samarbejde, hvor Dorte Toft lufter deres fælles undren over IT Factory på sin blog på nettet. En undren, som får flere andre anonyme kilder til at melde sig på bloggen. En blog, der udløser trusler om retssager mod Dorte Toft fra Stein Bagger.

0 Kommentarer