Helsingør Dagblad: Hærværket har samlet læserne

Hverken journalisterne eller journalistikken har taget skade af det omfattende hærværk på Helsingør Dagblad. Men hærværket er gået tæt på folkesjælen i byen, siger avisens tillidsrepræsentant til Journalisten.dk.

Hverken journalisterne eller journalistikken har taget skade af det omfattende hærværk på Helsingør Dagblad. Men hærværket er gået tæt på folkesjælen i byen, siger avisens tillidsrepræsentant til Journalisten.dk.Vagtselskab, videoovervågning og et nyt køkken. Ud over det er forandringen svær at se på Helsingør Dagblad.

Avisen blev for tre uger siden ramt af groft hærværk. Ukendte gerningsmænd brød ind, smadrede computere, møbler og ruder, oversvømmede underetagen og stjal en af avisens biler. Men hærværket har ikke betydet det store for avisens arbejdsgang, fortæller tillidsrepræsentanten til Journalisten.dk.

»Vores annonce- og salgsafdeling er hårdt ramt og har måttet flytte lokaler. Vores kantine og køkken er revet ned og skal bygges helt om efter vandskader. Der er lidt mere forvirring i huset på grund af alt rodet, men ud over det kører vi på fuld journalistisk kraft,« siger Kirsten Moth.

Avisens ledelse var umiddelbart efter hærværket ude at sige, at gerningsmændene kunne have et hævnmotiv.

»Vi vil ikke lade os tryne,« sagde redaktionschef på Helsingør Dagblad Mads Birch dengang til Journalisten.dk.

Der har endnu ikke været nogen nyheder at hente hos politiet, men tillidsrepræsentant Kirsten Moth er ikke videre bekymret for, om medarbejderne skal frygte for deres og avisens sikkerhed.

»Det rumsterer da lidt på gangene – vi kan jo ikke vide, om der er tale om et simpelt indbrud eller et hævnmotiv. Generelt er bekymringen ikke særlig stor. Der sker rigtig meget i vores område lige for tiden med ildspåsættelser og uro. Man kunne forestille sig, at hærværket hos os blot var en del af denne bølge,« siger Kirsten Moth.

Hærværket har heller ikke betydet, at journalisterne føler sig udsat i lokalsamfundet, fortæller hun.

»Dette her hærværk er gået tæt på folkesjælen i lokalsamfundet. Vi er byens avis, og vi har fået rigtig mange sympatitilkendegivelser. På en måde har episoden samlet vores faste læsere omkring avisen. Vi har også gjort en dyd ud af at være åbne gennem hele processen, og vi har været meget ude og vise vores Helsingør Dagblad-jakker.«

0 Kommentarer