Helsingør Dagblad fyrer to – fremtiden stadig uvis

Avisen overlver i denne runde. Men medarbejderne kommer nu til at skulle løbe ekstra stærkt med i alt fem færre medarbejdere. Særlige aftrædelsesordninger gør, at det reelle antal fyringer begrænses til to personer. 

Avisen overlver i denne runde. Men medarbejderne kommer nu til at skulle løbe ekstra stærkt med i alt fem færre medarbejdere. Særlige aftrædelsesordninger gør, at det reelle antal fyringer begrænses til to personer. 

Bekymringen for Helsingør Dagblads fremtid og overlevelsesmuligheder er til gengæld langt fra forsvundet. Selv om medarbejderne i dag fik afsluttet et ubehageligt forløb med besparelser og fyringer, rumsterer tankerne om krisen fortsat i hovedet på avisens medarbejdere.

»Lige nu og her må vi sige, at vi bare må videre herfra. Avisen lukker gudskelov ikke. Men det er noget, folk stadig bekymrer sig meget om,« siger tillidsrepræsentant Kirsten Moth til Journalisten.dk.

De ansatte på Helsingør Dagblad fik for 10 dage siden besked på, at fem-otte af de 14 redaktionelle medarbejdere skulle fyres. Siden blev det skåret ned til fem personer. Men efter yderligere forhandlinger er antallet yderligere reduceret.

»Det er lykkedes at begrænse antallet ved at lave to senior-aftrædelsesordninger. Det vil sige, at vi har fået strikket en pakke sammen for to kollegaer, der fylder 65 i løbet af det næste år eller halvandet, så de dermed undgår at blive fyret,« fortæller Kirsten Moth.

Derudover er der lavet en særlig ordning, så en enkelt medarbejder overføres til ansættelse hos Ritzaus Bureau, hvorfra vedkommende skal producere færdige sider for Helsingør Dagblad. Hun ansættes sammen med en kunderedaktør.

Desuden har Helsingør Dagblad aflyst en praktikantstilling.

Tilbage står, at man har fyret en layouter og en fotograf. I fotografens tilfælde er der dog lavet en kontrakt med ham om, at han bliver fast tilknyttet Helsingør Dagblad på halv tid.

»Selv om vi har fået reduceret antallet af fyringer, er det naturligvis rigtig svært for dem, det er gået ud over. Men set i et lidt større perspektiv er vi glade for, at folk har strakt sig langt for at få enderne til at hænge sammen.«

Kirsten Moth peger på, at det var godt, man holdt længe ud under forhandlingerne:

»Vores konklusion er, at fordi vi nedlagde veto og gav os selv noget ekstra tid, da ledelsen var stået af, så fik vi forhandlet de to senioraftaler på plads i løbet af de sidste 48 timer. Så det kan godt betale sig at holde ud og forhandle så længe som muligt,« siger hun.

Kirsten Moth lægger dog ikke skjul, at arbejdspresset nu bliver væsentligt større for langt de fleste. Hvad der ellers sker med den overordnede redningsplan for Helsingør Dagblad, tør hun ikke sige:

»Det står lidt hen i det uvisse nu. Der er kastet meget lidt lys over det projekt.« 

0 Kommentarer