Helsingør Dagblad får millionbeløb til mikrojournalistik

Den hårdt trængte avis Helsingør Dagblad får nu 3,4 millioner fra Dagbladsnævnet til et nyt projekt med mikrojournalistik.

Den hårdt trængte avis Helsingør Dagblad får nu 3,4 millioner fra Dagbladsnævnet til et nyt projekt med mikrojournalistik.

I efteråret måtte kriseramte Helsingør Dagblad lancere en spareplan, der kostede flere medarbejdere jobbet.

Nu er der hjælp til den økonomisk trængte avis i form af 3,4 millioner kroner fra Dagbladsnævnet.

»Det er vi selvfølgelig meget glade for. Vi har haft et utroligt hårdt år, hvor vi var nødt til at fyre mange medarbejdere,« siger chefredaktør Klaus Dalgas til Journalisten.dk

Alle pengene skal gå til et nyt hyperlokalt projekt med titlen "Dit Dagblad", der skal sætte fokus på livet i de små samfund i og omkring Helsingør.

»Hvis læserne skal involveres, så skal vi ud og snakke med folk på gaden. Hvis vi kan komme helt tæt på de små samfund, som for eksempel Espergærde, Hornbæk og Kvistgaard, så tror vi, at vi kan få borgerne til at holde avisen,« forklarer Klaus Dalgas.

Projektet bliver en art borgerjournalistik, hvor almindelige mennesker skriver små historier, som avisen redigerer. Der vil også blive oprettet nye stillinger til journalister, der skal levere mikrojournalistikken.

Klaus Dalgas siger, at det kommer til at betyde nyansættelser, men den endelige plan ligger ikke klar endnu. Den skal avisens redaktion finde ud af i løbet af de næste 14 dage.

Sidste år fik Helsingør Dagblad afslag på støtte fra Dagbladsnævnet, fordi projektet på det tidspunkt ikke var gennemarbejdet.

»På det tidspunkt var det vores manglende viden, der gjorde udslaget. Vi søgte om et meget mindre beløb, så vi kunne udvikle idéen mere. Den ansøgning, syntes udvalget, var for ukonkret. Det kan jeg også godt se i dag, at den var,« siger Klaus Dalgas.

Helsingør Dagblad sendte endnu en ansøgning, hvor de bad om et langt større beløb, og det har altså givet pote nu.

Skønt alle pengene skal gå til det nye projekt, forventer Klaus Dalgas alligevel, at det vil få positiv indflydelse på årsregnskabet.

»Vores projekt skal skabe et økonomisk gunstigt grundlag for vores avis. Vi håber på at sælge flere abonnementer og få fat i flere lokale annoncører,« siger han.

Klaus Dalgas forventer et lille overskud i 2010. Dagbladsnævnet oplyser i en pressemeddelelse, at følgende aviser også får støtte:

Sjællandske får 2,65 millioner kroner til et omstillingsprojekt.
Holbæk Amts Venstreblad/Kalundborg Folkeblad får 750.000 kroner til et forprojekt (omstillingsstøtte).
Akhbar Al-Danmark får 570.000 kroner til en forprojekt (etableringsstøtte)

0 Kommentarer