Helses fremtid fortsat usikker

For to uger siden gik udgiveren af bladet Helse pludselig konkurs. Der arbejdes stadig på at finde en løsning, så bladet overlever.

For to uger siden gik udgiveren af bladet Helse pludselig konkurs. Der arbejdes stadig på at finde en løsning, så bladet overlever.

Det var en stor overraskelse for investorerne og medarbejderne, at magasinudgiveren Vermø A/S gik konkurs den 6. september. Vermø A/S stod blandt andet for udgivelsen af ungdomsmagasinet Tjeck, en række kundemagasiner og det overskudgivende sundhedsmagasin Helse.
I det seneste nummer af Journalisten fremgik det, at Helses ansvarshavende redaktør og medejer Rene Jull Jørgensen gerne ville videreføre bladet. Og det arbejder de stadig på.
»Der en vis interesse, og der arbejdes på at videreføre Helse i en ny konstruktion. Vi er et konkursbo, og derfor er det boets kurator, der skal indhente tilbuddene,« siger Rene Jull Jørgensen til Journalisten.dk.

Økonomisk taler det til Helses fordel, at bladet har et fornuftigt indsalg af annoncer til de kommende numre, og at abonnementsbasen er stor.
Selskabet Vermø A/S var medejer af datterselskabet Helse Active Living A/S og stod foruden Helse bag ungdomsmagasinet Tjeck og magasinerne Helse Job og forskellige kundemagasiner. Herudover producerede Vermø også produktkataloger, elektroniske magasiner og løste pr-opgaver. Gratismagasinet KBH blev ligeledes ramt af konkursen, da magasinet KBH i en overgang fik varetaget sit annoncesalg af Vermø. KBH har derfor penge til gode i det forliste selskab.

Omkring 10 redaktionelle medarbejdere havde job i Vermø eller selskabets datterselskaber. De fleste journalister arbejdede på firmaets adresse på Frederiksberg, mens andre arbejdede fra Vermøs kontor i Herning.
Blandt investorerne i Vermø er medieselskabet A-pressen, der også har ejerskab i Avisen.dk og MetroXpress. Direktør i A-pressen Bjarne Salomonsen bekræfter, at A-pressen tabte omkring fire millioner kroner, da Vermø gik konkurs, og at bladet Helse muligvis kan fortsætte.
»Jeg vil godt være med til at kigge på, om der er enkelte aktiviteter i Helse Active Living, der kan drives videre,« siger Bjarne Salomonsen.

1 Kommentar

Luci Smith
22. SEPTEMBER 2010
Re: Helses fremtid fortsat usikker

Jeg håber at Helse overlever. De var god til at formidle et stofområde, der er væsentligt. Også for folk, der næsten ingen uddannelse har. Man kan ikke undervurdere den effekt, som bladet  har haft  hos den del af befolkningen, der ønsker at gøre noget for helbredet. Helse  har været sobert. I en tid hvor der er så mange rygter og kure og myter om helbred, som mange mennesker ikke kan gennemskue, har Helse været et medie, der fungerede sideløbende med offentlige kampagner på en positive måde. 

Jeg kender pensionister, der kun har gået i 5. klasse og som ikke kan læse bøger men som har haft meget glæde af Helse. Det er det største kompliment jeg kan give redaktionen.  Godt gået! 

Pøj med at overleve. Der er brug for jer.