Helle Thorning slår Lene Espersen i krisehåndtering

Det kan godt være, at Helle Thorning-Schmidt mangler en tabloidjournalist i sin stab, der kan grave grimme historier fra hendes fortid frem, før pressen gør det. Men når det gælder krisestyring, så slår hun udenrigsminister Lene Espersen, vurderer en kommentator. (opdateret...)

Det kan godt være, at Helle Thorning-Schmidt mangler en tabloidjournalist i sin stab, der kan grave grimme historier fra hendes fortid frem, før pressen gør det. Men når det gælder krisestyring, så slår hun udenrigsminister Lene Espersen, vurderer en kommentator. (opdateret…)

Hen over sommeren har Journalisten.dk flere gange sat fokus på den politiske kommunikation og krisehåndteringen i forbindelse med historierne om Socialdemokraternes formand, Helle Thorning-Schmidt, og hendes mands skatteforhold.

Annegrethe Rasmussen skrev allerede i slutningen af juni i blogindlægget "Hvad Helle Thorning mangler: En beskidt tabloidjournalist i sin stab", hvor hun påpegede, at Socialdemokraternes leder ville have godt af en medarbejder i sin stab, der kan tænke modsat.

Siden argumenterede Peter Goll, ekspert i politisk kommunikation og administrerende direktør i kommunikationsbureauet GeelmuydenKiese, for stort set samme synspunkt. Helle Thorning-Schmidt mangler en tabloidjournalist i sin stab, der kan grave grimme historier fra hendes fortid frem, før pressen gør det, sagde han.

Men Helle Thorning-Schmidt er ikke den eneste toppolitiker, der har været i mediernes fokus her i sommer. Og måler man hendes krisestyring i forhold til udenrigsminister Lene Espersen (K), så har Helle Thorning-Schmidt klaret krisen meget bedre.

Det vurderer i hvert fald kommentator og ekstern lektor ved RUC Rasmus Jønsson i dag over for Ritzaus Bureau.

Ved at afbryde sin ferie og stå ansigt til ansigt med pressen straks i lufthavnen har Helle Thorning haft en klar strategi og et klart budskab om at undskylde og stå ved sin alvorlige fejl, lyder det fra Rasmus Jønsson.

"Hendes håndtering af krisen er noget, der på lang sigt kan styrke hendes statsministerimage. Hun står fast på broen. Det er det, der former store politikere," siger Rasmus Jønsson til Ritzau.

Han har til gengæld svært ved at se en strategi i Lene Espersens krisehåndtering, som han mener virker mere tilfældig. 

Spørger man den danske befolkning, så erklærer et flertal sig i øvrigt enig i, at S-formanden har klaret sin krise bedre end Lene Espersen.

Det viser en Megafon-måling foretaget i dag for Politiken og TV 2. 

52 procent af de adspurgte tilkendgiver således, at socialdemokraternes leder har været bedre til at tackle sine politiske problemer end Lene Espersen.

Omvendt mener blot ti procent, at den konservative udenrigsminister har håndteret krisen bedre end Helle Thorning.

(opdateret 23:55) 

0 Kommentarer