Helle Ib forlader B.T. – nyt job på vej

Dagbladet B.T. mister Helle Ib som politisk kommentator efter det kommende folketingsvalg. Hun fortsatter dog i samme boldgade - blot på en anden avis.

Dagbladet B.T. mister Helle Ib som politisk kommentator efter det kommende folketingsvalg. Hun fortsatter dog i samme boldgade – blot på en anden avis.

Helle Ib skal fortsætte med at lave analyser på det politiske område, men det bliver i stedet for på erhvervsavisen, Børsen.

"Jeg vil gerne takke for virkelig godt samarbejde med det top-engagerede hold på B.T. Det har været spændende og lærerigt at arbejde på en avis, der er inde i en rivende udvikling og rykker på alle platforme. Men efter næsten fem år som lederskribent føler jeg, at tiden er inde til nye udfordringer, og derfor har jeg sagt ja til det nye job, hvor vægten er på det analytiske," udtaler Helle Ib i en offiiel erklæring.

Helle Ib har skrevet ledere for B.T. og har siden 2006 været mediets politiske ansigt udadtil. Kort efter sin tiltrædelse blev hun i øvrigt i store annoncekampagner omtalt som 'Danmarks Bedste'. Den gang forklarede avisens chefredaktør, Tina Christel Kristensen, det således over for Journalisten.dk:

»Helle Ib er bedre end sine kolleger til at beskrive de større sammenhænge, hvor nogle af hendes kolleger mere beskriver magtspillet og den snævre brik-konstellation. Hun beskriver i højere grad nogle sammenhænge, og hvilke konsekvenser det har for almindelige mennesker, hvad politikerne går og laver.«  

Det var i øvrigt også Helle Ib, der på daværende tidspunkt breakede nyheden om Ny Alliance og Khaders brud med De Radikale.  

I dag siger B.T.'s ansvarshavende chefredaktør, Peter Brüchmann:

"Vi vil gerne sige Helle Ib tak for et fantastisk samarbejde på B.T. og den troværdighed, hun har givet til B.T. på det politiske stof. Helles integritet, uafhængighed og arbejde med substansen i den politiske analyse er i mine øjne helt i top."

Med skiftet har B.T. mistet en af sine vigtigste medarbejder, og skal derfor på jagt efter en helt ny profil, der kan tegne avisen på det politiske område.

"Vi går selvfølgelig efter en stærk profil, men det kan også være en profil, som vi sammen er med til at bygge op med afsæt i den politiske journalistik. B.T. leverer en stærk platform med 1,3 millioner brugere på bt.dk og 1,4 mio. læsere om måneden. Det er et fantastisk publikum at kunne få i tale med sine ledere og analyser, så jeg regner da med, at vores indbakke vil bugne af ansøgninger i morgen," siger Peter Brüchmann, der regner med at have navnet på en afløser for Helle Ib klar i løbet af en-to måneder.

Dagbladet Børsen er til gengæld i fuld gang med en større oprustning. For nylig blev Niels Lunde således headhuntet til jobbet som ny redaktionel chefredaktør. Og om Helle Ib siger ansvarshavende chefredaktør Anders Krab-Johansen:

"Helle Ib er i særklasse en saglig politisk analytiker. Jeg ser frem til, at hun skal guide vores læsere rundt i spillet om magten og pengene på Christiansborg." 

0 Kommentarer