Overfald

Helge fik en spand vand i hovedet på reportage om rottebefængt lejlighed

En interviewaftale med udlejeren af en rottebefængt lejlighed endte søndag med en politianmeldelse og en sigtelse for voldeligt overfald på en journalist fra Sjællandske Medier

”Hvad fanden foregår der her?”

Det var omtrent det eneste, journalist Helge Wedel nåede at få fremstammet, inden han søndag formiddag plaskvåd og chokeret forlod en interviewaftale med ordene: ”Jeg melder det!”

Helge Wedel, der arbejder på Sjællandske Mediers Korsør-redaktion, var sekunderne inden blevet overfaldet og overhældt med en spand vand, da han havde banket på hos en lokal boligudlejer i byen.

Udlejeren havde selv bedt Helge Wedel møde op på adressen, efter at journalisten havde spurgt om et interview i forbindelse med en artikel om et ungt par med en nyfødt, der bor til leje i en lejlighed med skimmelsvamp og rotter bag køkkenskabene.

”Jeg cykler afsted, selv om min kloge hustru spørger, om jeg nu er sikker på, at det er en god idé,” fortæller Helge Wedel, der allerede før episoden søndag havde gjort sig upopulær med flere kritiske historier om et lokalt udlejerpar.

Chokeret og lidt bange  

Sjællandske har før – med tiltagende vrede til følge – skrevet om udlejerægteparret, der er berygtede i Korsør, hvor de blandt andet har et mislykket forsøg på at åbne et krisecenter for kvinder bag sig.

Alligevel cykler Helge Wedel fortrøstningsfuldt afsted mod interviewaftalen søndag formiddag.

Da han når frem og banker på, tager kvinden imod, men få sekunder efter kommer hendes mand frem bag et hjørne med en stor, sort spand fyldt med vand, som han slynger i hovedet på journalisten.

”Jeg bliver chokeret og forskrækket og lidt bange. Jeg kan slet ikke forstå, hvad det her er for noget. Jeg skynder mig bare væk, for der kommer en store muskelmand frem bag Jesper, og jeg skal altså ikke have klinket noget, ” fortæller Helge Wedel.

”Og så cykler jeg ellers totalt gennemblødt og vred hjem gennem min by.”

Vil ikke finde sig i bøllemetoder

Efter endt cykeltur og tøjskift ringer Helge Wedel til politiet og anmelder manden. Der kommer også en patrulje ud og afhører Helge Wedel selv, og senere samme dag sigter politiet udlejeren for vold.

”Politiet tager det i det hele taget meget alvorligt, og det er jeg rigtig glad for. For ingen mennesker skal finde sig i bøllemetoder, når de er på arbejde. Og hvis vi er derhenne, hvor man kan true journalister, der passer deres arbejde, så er vi ude på et skråplan,” siger Helge Wedel.

Han håber, at anklagemyndigheden rejser tiltale, og at sagen ender med ”et rap over fingrene i retssystemet” til udlejeren.

”Også for at sende signal til andre journalister om, at man ikke skal finde sig i den slags. For det, der tænder mig mest af, er, at jeg var på arbejde som journalist. Jeg gætter på, de tror, at det her kan få mig til at holde op med at skrive om dem – men det skal ikke lykkes,” slår Helge Wedel fast.

0 Kommentarer