Hele hovedbestyrelsen på valg

 

Næste gang delegeretmødet bliver afholdt – i 2007 – skal der stemmes om samtlige 15 pladser i hovedbestyrelsen. Det er en direkte konsekvens af beslutningen om kun at afholde delegeretmøde hvert andet år.

VALGREGLER. Næste gang delegeretmødet bliver afholdt – i 2007 – skal der stemmes om samtlige 15 pladser i hovedbestyrelsen. Det er en direkte konsekvens af beslutningen om kun at afholde delegeretmøde hvert andet år.

Hidtil har kun halvdelen af hovedbestyrelsen været på valg ved hvert delegeretmøde. Mens den anden halvdel kom på valg året efter. Samtidig har reglerne sikret, at formanden og næstformanden ikke var på valg samme år. Hele idéen var at sikre kontinuitet i det politiske arbejde.

Den sikkerhed har man ikke mere.

»Hele hovedbestyrelsen skal fremover vælges samtidig. Derfor kan man risikere, at vi er nødt til at stille et helt nyt hold. Det er rigtigt,« bekræfter direktør i Dansk Journalistforbund, Linda Garlov, der dog under-streger, at hun ikke ser det som sandsynligt.

Hun går ud fra, at politikerne påtager sig et an-svar, når de går ind i hovedbestyrelsen. Et ansvar, som betyder, at alle ikke trækker sig samtidig, og at formand og næstformand ikke vil gå af på samme delegeretmøde.

»Det har jeg i hvert fald ikke fantasi til at forestille mig.«

Scenariet kan dog blive virkelighed, hvis hverken næstformand eller formand bliver genvalgt. Det ville skabe et politisk tomrum på grund af den manglende erfaring hos de to nye, vurderer forbundets direktør.

I første omgang får halvdelen af hovedbestyrelsen, heriblandt næstformand Fred Jacobsen, et ekstra år på posten, da det næste delegeretmøde først er i 2007.

Hovedbestyrelsen 2005-2007

Hovedbestyrelsens forretningsudvalg:

Mogens Blicher Bjerregård
Formand for Dansk Journalistforbund

Fred Jacobsen
Næstformand for Dansk Journalistforbund

Lykke Wiborg Johansen
Tillidsrepræsentant på Urban

Lars Lindskov
Formand for Pressefotografforbundet

Øvrige medlemmer af hovedbestyrelsen:

Sven Bloch
Formand for TVGRUPPEN

Didde Elnif
Formand for KaJ

John Jakobsen
Tillidsrepræsentant på Sjællands Tidende

Lars-Bo Larsen
Tillidsrepræsentant på Politiken

Kristian Melgaard
Medlem af FreelanceGruppens bestyrelse

Bodil Rahbek
Formand for Journalistgruppen i DR

Per Roholt Pedersen
Medlem af Kommunikationsgruppens bestyrelse

Lise Saxtrup
Medlem af TVGRUPPENS bestyrelse

Peter Thornvig
Formand for Fotograferne

Morten Uhrenholdt
Journalist på DR Nyhederne

Steen Vedersø
Journalist på TV 2/FYN

0 Kommentarer