Heldags-hacking i Rigsarkivet

Der kan hentes ny inspiration til datajournalistik, når fagfolk, datanørder og folk med skæve ideer mødes i Rigsarkivet, der giver plads til den danske gren af International Open Data Day på lørdag (Opdateret)

Data kan være en guldgrube for journalister, og på lørdag får du chancen for at blive klogere på, hvordan data kan graves frem og bruges.

Talnørder, skrivenørder og alle, der ellers måtte have lyst, er nemlig inviteret til den danske del af International Data Day i Rigsarkivet i København.

»Hvis de, der er gode til at finde på, hvad man kan bruge data til, mødes med dem, der er gode til at håndtere den, så kan der komme noget godt ud af det,« siger Ole Palnatoke Andersen til journalisten.dk.

Han er medarrangør på lørdag og desuden formand for Wikimedia Denmark, der er Wikipedias danske støtteorganisation.

Dagen skal være med til at rette op på, at der er for langt mellem dem, der har adgang til data, dem, der er gode til at håndtere data teknisk, og dem, der har et godt øje for, hvordan data kan komme samfundet til gode.

Ole Palnatoke Andersen peger på Ekstra Bladets krimi-kort som et godt eksempel på, hvad der kan komme ud af det, når forskellige kompetencer mødes.

Han mener desuden, at det er oplagt at tage fat i de såkaldte grunddata, som regeringen sidste år gav fri.

Grunddata kan være alt fra borgenes adresser, virksomhedernes CVR-numre eller ejendommes matrikelnumre.

»Det giver mening at snakke sammen om, hvad vi kan bruge de her data til, og hvordan vi behandler den,« siger Ole Palnatoke Andersen.

 

Rettet 20/2-13 kl 21:52. Arrangementet er flyttet fra Nationalmuseet til Rigsarkivet.

1 Kommentar

Ole Palnatoke Andersen
20. FEBRUAR 2013
Efter at vi talte sammen, er
Efter at vi talte sammen, er der skiftet sted - det bliver på Rigsarkivet i stedet.