Heftig debat om blogging

Redaktører på Jyllands-Posten og Berlingske Business advarer mod at bruge blogindlæg til journalistik. Nu forsvarer Dorte Toft bloggen som researchværktøj, mens Berlingske Tidende lukker for anonyme blogindlæg.

Redaktører på Jyllands-Posten og Berlingske Business advarer mod at bruge blogindlæg til journalistik. Nu forsvarer Dorte Toft bloggen som researchværktøj, mens Berlingske Tidende lukker for anonyme blogindlæg.

IT Factory-skandalen har medført en heftig debat om blogging. Senest har to førende erhvervsredaktører lavet deres eget manifest. Men nu forsvarer Berlingske-bloggeren Dorte Toft brugen af bloggen.

"Uden bloggen og DERAF følgende mails direkte til mig havde jeg (og Computerworld) ikke kunnet dokumentere, at IT Factorys succesrige produkter, der blev tilskrevet det store salg, ALDRIG var kommet på markedet. At succesen var en stor fed løgn,« skriver Dorte Toft i et debatindlæg til artiklen 'Erhvervsredaktører maner til blog-ro'. Her har erhvervsredaktøren på Jyllands-Posten, Steen Rosenbak, og redaktøren på Berlingske Business, Jens Christian Hansen, slået pjalterne sammen om et kritisk indlæg om brugen af blogs i forbindelse med journalistik. Det sår især tvivl ved de juridiske gråzoner.

»Det er et godt værktøj til at involvere brugerne, men man må ikke undervurdere, hvad det kræver at vedligeholde en blog. Nu, hvor Dorte Toft er blevet kendt, kan hun få 2-300 indlæg. Som det er nu, er det op til bloggerne selv at styre deres blog. Men hvad så, når de sover og skal på ferie …der er nogle juridiske gråzoner,« siger Jens Christian Hansen.

Fra nytår i år lukker Berlingske Tidende for anonyme blogindlæg i deres blogunivers. Ifølge ansvarshavende chefredaktør Lisbeth Knudsen er det for at mindske risikoen for injurier og udokumenterede beskyldninger. Det siger hun til Journalisten.dk.

Dorte Toft skriver på sin Berlingske blog, at hun er tilhænger af tiltaget, men hun er alligevel en smule sørgmodig over beslutningen.

"95 procent af mig hilser dette initiativ meget velkomment (…) 5 procent af mig vil så savne den fuldstændige anonymitet, der har været mulig. Findes der overhovedet nogen af de allerstørste skandaler, der er afdækket, uden at det blev indledt af et anonymt tip? Jeg tror det ikke," skriver hun.

Læs også: Erhvervsredaktører maner til blog-ro, Berlingske lukker for anonyme blog-indlæg. og Dorte Tofts gambling

1 Kommentar

Michael Bjørnbak Martensen
18. DECEMBER 2008
Re: Heftig debat om blogging

Som udgangspunkt virker det altså mere end underligt, at redaktører og journalister kan finde på at afskære blogindlæg - mens jeg finder anonyme-diskussionen interessant. Ligesom en helt masse andre indholdsting på blogs bør diskuteres. 

I flere år har jeg efterspurgt kompetencer og uddannelsesinitiativer, der kan øge kvaliteten på blogs og nå frem til en eller form for faglighed.

 Der er for meget det-syns-vi-altså over det. 

 

Lidt - nej, meget - for tilbagelænet!